Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2012

ΣΕ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 11 ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΘ


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στον καθένα, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους 11 εργολαβικούς υπαλλήλων του ΑΠΘ, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, κατά την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του Ιδρύματος.


Οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν ότι κατέλαβαν το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για συλλογική διαμαρτυρία. Τόνισαν ότι η Πρυτανεία ήταν χώρος συγκέντρωσης κι ότι εκεί αντάλλασσαν απόψεις για την πορεία και το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. 

Ωστόσο το δικαστήριο δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό τους και τους καταδίκασε για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. 

Την ενοχή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία κατά την αγόρευσή της, επικαλέστηκε -μεταξύ άλλων- την επιστολή που απέστειλαν προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι 44 πανεπιστημιακοί, μεταξύ αυτών οι πρυτανικές αρχές, καθηγητές και κοσμήτορες του Ιδρύματος, με την οποία ζητούσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να λήξει η πολυήμερη «κατάληψη» του κτιρίου Διοίκησης.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από νωρίς συνάδελφοί τους και φοιτητές του ΑΠΘ, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
3-12-2012

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επρόκειτο για μια συλλογική διαμαρτυρία όπου αντάλλαξαν απόψεις ....
Να σα πω κότες ,τι μου φταίνε τα πουλερικά
Τουλάχιστον βγάλατε την κορα απο πάνω σας η το παίζετε μουλατοι τώρα .
Οι αραπηδες κάνουν μπάνιο να ασπρισουν
Εσείς δεν κάνετε για να γίνετε αραπηδες .
Ρε τι θα δούμε ακόμα

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν ως "υπεργολάβοι", αλήθεια ξέρετε τι είναι αυτό; Αν όχι, καλά θα κάνετε να μάθετε, γιατί από εδώ και εμπρός αυτό θα είναι το καθεστό υπό το οποίο θα "εργαζόμαστε" οι περισσότεροι και βάζω τα "", γιατί αυτό δεν είναι εργσία, είναι κάτι πριν το σκλα΄βος στην κυριολεκτρική τυο μορφή.


υπεργολάβος σημαίνει ότι μία εταιρεία, για να καλύψει κάποιες θέσεις με χαμηλότερο κόστος, κάνει το εξής:

Αναθέτει σε τρίτες εταιρείες ανθρώπινου δυναμικου, να προσλάβουν στα χαρτιά υπαλλήλους και να τους στείλουν στην ενδιαφερόμενη εταιρεία για να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις.

Έτσι συμβαίνουν τα εξής παράδοξα, οι υπάλληλοι αυτοί έχουν προσληφθεί από την εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού, αλλά στην πραγματικότητα καθημερινά δουλεύουν στην ενδιαφερόμενη εταιρεία. Οι μισθοί τους είναι στην καλύτερη το 30-40% του μισθού που η ενδιαφερόμενη εταιρεία θα κατέβαλε σε προσωπικό που θα είχε η ίδια άμεσα προσλάβει και αυτό ισχύει για κάθει ειδικότητα που εργάζεται με ΄τετοια σχέση, από χειρονατικά πόστα μέχρι επιστημονικά.

Επιπλέον, οι υπεργολάβοι δεν καλύπτονται από κανένεα σωματείο ή συλλογικότητα...βέβαια οι ευθύνες, τα ωράρια και η πίεση που δέχεται είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που δέχονται οι συνάδελφοί του οι οποίοι όμως, σε μία διεκδίκηση, έστω και θεωρητικά μπορεί να τους καλύπτει κάποια αναγνωρισμένη συλλογικότητα..

Ο ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΔΕΝ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΤΙ......

ΟΜΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΚΑΡΕΚΛΟΡΟΥΦΙΑΝΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΥΣ....

Άρα όποιος κάτω από τέτοια είδηση γράφει καϊλίκια για μαυρους και ασπρους, μάλλον τσιράκι αυτών που πλουτίζουν στην πλάτη των απανταχού υπεργολάβων είναι...

Έννοια σου όμως πούστη..

Ανώνυμος είπε...

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ?