Τετάρτη, Δεκεμβρίου 12, 2012

ΣΤΟ 140% ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ESM


Την εκτίμηση ότι η οικονομική βοήθεια που θα λάβει η Κύπρος ίσως αυξήσει το χρέος της χώρας στο 140% του ΑΕΠ αν δεν επωμιστεί μέρος του οικονομικού φορτίου ο Μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης της ΕΕ (ESM) εξέφρασε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης.
Μιλώντας σε κλειστή συνεδρίαση της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη την Τρίτη το βράδυ ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η μείωση του χρέους είναι δυνατή εάν ο μηχανισμός στήριξης ESM (European Stability Mechanism) αναλάβει μέρος του χρέους.


«Ως ποσοστό του ΑΕΠ, το ποσό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά στήριξης των τραπεζών μέχρι τώρα, το δεύτερο μετά το πακέτο στήριξης των τραπεζών στην Ινδονησία το 1997», τόνισε αναφερόμενος στην κρατική στήριξη προς τις κυπριακές τράπεζες.

Για την εμπλοκή του ESM τόνισε πως η προοπτική αυτή εξαρτάται από την συμφωνία για τραπεζική ένωση στην ΕΕ. «Παρά τις δυσκολίες, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μια συμβιβαστική λύση αναφορικά με την ένωση τραπεζών βρίσκεται στον ορίζοντα», δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
12-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: