Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2012

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ 1.750 ΣΤΟΝ ΟΤΕ


Τους 1.750 έφτασαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ, η προθεσμία του οποίου έληξε την Παρασκευή.Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της διοίκησης για μείωση του προσωπικού κατά 1.200 άτομα.

Πηγές του ΟΤΕ, πάντως, υποστήριζαν χθες ότι ο αριθμός των εργαζομένων που τελικά θα αποχωρήσουν μπορεί να είναι μικρότερος από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν καθώς αυτές δεν είναι δεσμευτικές. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει υποβάλει προς τους εργαζόμενους ο ΟΤΕ, ο μέσος όρος αποζημίωσης για κάθε εργαζόμενο που θα κάνει χρήση του προγράμματος υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου 127.000 ευρώ.
Συνταξιοδότηση
Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Οικειοθελούς Αποχώρησης εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση απευθύνεται σε όσους έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 25 έτη προϋπηρεσίας -εκ των οποίων τα 15 στον ΟΤΕ-, και θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης (πλήρους ή μειωμένης) από 1/1/2013 έως τις 31/12/2015.
Παράλληλα «τρέχει» και ένα δεύτερο ανοιχτό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, το οποίο απευθύνεται στους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασίας στον ΟΤΕ και μπορούν να αποχωρήσουν λαμβάνοντας την προβλεπόμενη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, δηλαδή ποσό έως 25.000 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και σταθερό μεικτό ποσό 25.000 ευρώ.
Για τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα δόθηκε σιωπηρή παράταση έως το τέλος της εβδομάδας ώστε να καλυφθούν ορισμένοι που τελικώς δεν θα ενταχθούν στο πρώτο αλλά θέλουν να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: