Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2012

ΑΥΞΗΣΕΙΣ 37% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ,ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΑΣΑΛΙΩΤΟΥΣ…


Νέες αυξήσεις έρχονται από το επόμενο έτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μετά από εισήγηση της εταιρίας προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, η αυξήσεις αναμένεται να αγγίξουν το 37% σε τρεις δόσεις.


Η πρώτη αύξηση θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους" η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει  κυβέρνηση και οι δανειστές.

Όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες, η κυβέρνηση υποχρεούται να τις εξαιρέσει από τις εν λόγω αυξήσεις, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος,  χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινιστεί το εάν στις κατηγορίες αυτές  οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.


Πηγή: alterthess
ΠΡΕΖΑ TV
3-11-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: