Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

BABUSHKA - ΤΕΥΧΟΣ #24 : MERRY CRISIS AND A HAPPY NEW FEAR!


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
http://babushkagr.blogspot.gr/2012/12/24-merry-crisis-and-happy-new-fear.html
Ο νέος Μουμπάρακ.
Οργή και βία προκάλεσε η απόφαση του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις 22/11, να διευρύνει τις εξουσίες του, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν να ανακληθούν ούτε με δικαστική απόφαση πριν από την εκλογή του νέου κοινοβουλίου.


Πεθαίνοντας στην Παλαιστίνη.
167 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, η πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 35 παιδιών και πάνω από 1300 τραυματίες, στην άδικη και δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας στις 14/11 και η οποία διήρκησε σχεδόν μια εβδομάδα.

Η αναγνώριση της Παλαιστίνης
Το πρώτο θετικό νέο για την Παλαιστίνη, εδώ και δεκαετίες είναι γεγονός. Στις 29/11 στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, η Παλαιστίνη αναβαθμίστηκε σε κράτος-παρατηρητής, πράγμα που στην ουσία σημαίνει την de facto αναγνώριση της ως ανεξάρτητης κρατικής οντότητας .

Νότια Αφρική: Δολοφονία 36 απεργών μεταλλωρύχων από την αστυνομία
Μία από τις αιματηρές αστυνομικές επιχειρήσεις μετά το τέλος του καθεστώτος του Απαρτχάιντ αποτέλεσε η καταστολή της απεργίας στο ορυχείο πλατίνας Λονμίν στην Μαρικάνα της Νοτίου Αφρικής στις 16/8, με αποτέλεσμα 36 νεκρούς απεργούς από τα πυρά της αστυνομίας.

Το σωματίδιο του «θεού»
Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV) με βεβαιότητα 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί.
Pussy riots
Στις 17/8, τα μέλη του Ρωσικού ροκ συγκροτήματος «Pussy Riot» καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκισης για την έντονη κοινωνικοπολιτική δράση τους ενάντια στον Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ είχαν ήδη συλληφθεί για την εισβολή τους στο καθεδρικό ναό της Μόσχας, όπου τραγουδούσαν στίχους ενάντια στο καθεστώς φίμωσης του Πούτιν.
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: