Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΑΛΥΣΟΔΕΜΑ


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «επικύρωσε» η συγκυβέρνηση την τροποποίηση της αρχικής δανειακής σύμβασης με τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς. Πρόκειται για την προσαρμογή των όρων στις αποφάσεις του Γιούρογκρουπ (επιτόκια, προμήθειες, χρόνοι αποπληρωμής), και για την επαναγορά χρέους κ.ά. Προκειμένου  το EFSF να εγκρίνει τις εκταμιεύσεις, θα πρέπει πρώτα να πάρει γνωμοδοτήσεις και από τις συνεργαζόμενες δικηγορικές εταιρείες («Cleary», «Gottlieb Steen & Hamilton»), για το κατά πόσο η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους όρους εκταμίευσης. Η αναστολή πληρωμής των τόκων για μία 10ετια θα ισχύει μόνο εφόσον εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα του μνημονίου.
Επισημαίνεται ότι ο έλεγχος της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί και μετά την λήξη του προγράμματος (2016), για να μπορεί να διασφαλίζει η Ελλάδα την μη αποπληρωμή των τόκων. Επίσης, στη σύμβαση προβλέπεται ότι από την 1η Γενάρη 2017 και μετά η Ελλάδα θα καταβάλλει επιπλέον τόκους 2% στο EFSF για τα δάνεια ύψους 11,3 δισ. ευρώ που παρασχέθηκαν για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα επαναγορών.
Για την καλύτερη προστασία των μεγαλοπιστωτών, τα νέα δάνεια, όπως και τα προηγούμενα, υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, δηλαδή για τυχόν διαφορές, θα αποφασίζουν οι δικαστικές ή άλλες αρχές των κρατών της λυκοσυμμαχίας. Με το ίδιο νομοθέτημα επικυρώνουν τις λεγόμενες «προαπαιτούμενες δράσεις» υπουργείων.
902.GR
ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2012

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξαναανακαλυπτουμε την ΟΥΣΙΑ!Κλωτσαμε τους σιστες,παιρνουμε τη παραγωγη στα χερια μας,κι αντε γεια μας...!!!