Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΓΔΜ: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ»


Είκοσι χρόνια μετά την επίσημη έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποιεί από χθες, επ' ευκαιρία της επετείου, διήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ.


Σε ειδική τιμητική τελετή που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στο κρατικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων «Κύριλλος και Μεθόδιος», παρουσία του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας, ένας τιμητικός τίτλος για τον οποίο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε εμφαντικά:

«Η Μακεδονία είναι το δεύτερο σπίτι μου.Υποστηρίζουμε τη Μακεδονία στη διένεξη σχετικά με το θέμα της ονομασίας, παντού στον κόσμο. Δεν είμαστε μόνοι φίλοι σας, αλλά εδώ αισθανόμαστε σαν να είμαστε από τη Μακεδονία. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς και ισχυρή φιλία. Αυτό το λέω από τα βάθη της καρδιάς μου».

Θα ακολουθήσουν σήμερα συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι τον πρόεδρο της Βουλής Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι.

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αντιπροσωπείες των υπουργείων Εξωτερικών της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ θα έχουν σήμερα συνάντηση στο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.



Πηγή: Νταβούτογλου για ΠΓΔΜ: «Υποστηρίζουμε τη Μακεδονία στο θέμα της ονομασίας» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82667#ixzz2Ffj8eqPA
ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: