Τρίτη, Δεκεμβρίου 04, 2012

«ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΗΣ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ»


Με τον εκβιασμό ή φεύγετε με «εθελούσια έξοδο» και διπλή αποζημίωση ή απολύεστε εντός του 2013 με προειδοποίηση και τη μισή αποζημίωση, η εργοδοσία της εταιρείας «Αττική Οδός Α.Ε.» επιχειρεί μαζικές απολύσεις εργαζομένων, επικαλούμενη τη «μείωση των κερδών» της εταιρείας.
Τις απολύσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και υπογραμμίζει ότι η εργοδοσία της εταιρείας «θέλει προφανώς να ξεμπερδεύει από εργαζόμενους με δικαιώματα, κάνοντας "λάστιχο" όσους εργαζόμενους παραμείνουν στη δουλειά οι οποίοι θα δουλεύουν από πόστο σε πόστο, προσλαμβάνοντας ίσως νέο εργατικό δυναμικό με χαμηλότερες συμβάσεις και μισθούς και πιθανά νέους κάτω των 25 με μισθό χαρτζιλίκι.
Ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς λοιπόν για τους εργαζόμενους άλλης μιας εταιρείας περιλαμβάνει απολύσεις και μιζέρια».
Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων που δε θα τους κρεμάσει, να αντιπαλέψουν μέσα στο χώρο δουλειάς τους την προσπάθεια εξαθλίωσής τους από εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ και να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Σε αυτή την κατεύθυνση κλιμάκια του σωματείου θα επισκεφτούν τους εργαζόμενους στην «Αττική οδό Α.Ε.».
«Καλούμε τους συναδέλφους από την Αττική Οδό να απορρίψουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να μην υπογράψουν την "εθελούσια έξοδο", να μη δεχθούν τις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δίπλα τους έχουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Τα κέρδη κάθε μεγαλοεργολάβου, βιομήχανου, εφοπλιστή βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των εργαζόμενων. Ο πακτωλός των κερδών της Αττικής Οδού είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των ίδιων των εργαζόμενων της», καταλήγει.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: