Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ... ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ…ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ!


Δυναμική επιστροφή του γαιάνθρακα (κάρβουνο) έναντι του φυσικού αερίου προβλέπει πρόσφατη επιστημονική έκθεση σχετικά με τις πηγές ενέργειας και τις αγορές πρώτων υλών παγκοσμίως.
Στην απαρχή αυτής της τάσης βρίσκονται οι αναδυόμενες αγορές και οι χαμηλές τιμές, ενώ το ρόλο της έχει παίξει και η Γερμανία, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου Deutsche Velle.


«Ο γαιάνθρακας και το φυσικό αέριο βρίσκονται σε πόλεμο και το φυσικό αέριο χάνει τη μάχη», δήλωσε πρόσφατα η επικεφαλής του ΙΕΑ (Διεθνές Πρακτορείο Ενέργειας), Μαρία φαν ντερ Χόβεν, όταν της ζητήθηκε να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στη διεθνή αγορά πρώτων υλών ενέργειας.

Η ερευνητική έκθεση του Πρακτορείου δείχνει ότι ο γαιάνθρακας παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκαλύπτοντας τη Γερμανία ως ο μεγαλύτερος παγκοσμίως καταναλωτής καφέ γαιάνθρακα.

Ωστόσο, περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις αυτής της τάσης καθώς, σύμφωνα με τον Κάρστεν Σμιντ, ειδικό σε θέματα ενέργειας της Greenpeace, «ο γαιάνθρακας είναι μία από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον πηγές ενέργειας», απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Κατά το IEA, το 2011, ο γαιάνθρακας ήταν η δεύτερη σε κατανάλωση πηγή ενέργειας παγκοσμίως μετά τον ορυκτό υδρογονάνθρακα (πετρέλαιο), καλύπτοντας το 28% των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη, με την κατανάλωσή του να αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2017 κατά 500.000 τόνους το χρόνο.



Πηγή: Επιστροφή στο... κάρβουνο δείχνει έκθεση για την παγκόσμια αγορά ενέργειας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/82682#ixzz2FfySfHWH
ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: