Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΚΡΗΤΗ: ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Στη δίνη της ανεργίας βουλιάζει η Κρήτη με τα νέα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας να προκαλούν σοκ...
 Στη σκιά της κρίσης, ούτε η «καρδιά» της καλοκαιρινής περιόδου δεν κατάφερε να περιορίσει την ανεξέλεγκτη ανεργία που ταλανίζει ολόκληρη την Κρήτη. Η τρελή κούρσα της ανεργίας στο νησί οδεύει από ρεκόρ σε ρεκόρ, καθώς ούτε ο κλάδος του τουρισμού μπόρεσε να απορροφήσει, έστω και σταδιακά, μέρος των Κρητικών που έχουν μείνει εκτός αγοράς εργασίας.


Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή αποτυπώνουν ένα εφιαλτικό σκηνικό στον τομέα της απασχόλησης στο νησί με ποσοστά ανεργίας που φτάνουν το 18,1% το τρίτο τρίμηνο του 2012. Τους αμιγώς τουριστικούς μήνες δηλαδή του Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Πρόκειται δηλαδή για την περίοδο που τα επαγγέλματα του τουρισμού (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ κ.α.) βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία για της κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

Και όμως, η τουριστική σεζόν δεν κατάφερε να βάλει φρένο στην ... τρελή κούρσα της ανεργίας που εκτοξεύτηκε κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Να σημειωθεί, ότι το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, πάλι σε χρονιά κρίσης δηλαδή με τον τουρισμό στο ναδίρ, η ανεργία δεν ξεπερνούσε το 14,6 %.
newsit.gr
ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: