Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ


Η ομάδα “Κοινωνικής Αλληλεγγύης” του Ιστού συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη καθαρισμού, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες οικογενειών συμπολιτών μας.
Η συγκέντρωσή τους γίνεται κάθε μέρα από τις 6μ.μ. έως και τις 9μ.μ. στον Ιστό. Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλα μακράς διάρκειας, είδη καθαρισμού και χαρτικά.


Ο «Ιστός» είναι ένα ανοιχτό δίκτυο αλληλεγγύης, που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση, αυτοοργάνωση και δημοκρατία. Δεν υποκαθιστά το κράτος, αλλά διεκδικεί απ’ αυτό, μέσα και έξω από τους θεσμούς. Στον Ιστό συμμετέχουμε ως πολίτες και όχι ως εκπρόσωποι θεσμών, ιδεολογικών πεποιθήσεων και θρησκευτικών δοξασιών ή άλλων διακρίσεων.

Ήδη στον «Ιστό» λειτουργούν ανοιχτές ομάδες, που αναπτύσσουν συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα διευρύνονται ανάλογα με τη δυναμικότητα των ομάδων.

Ο «Ιστός», ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι, απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες που ζουν, εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι και στα Δυτικά γενικότερα…

σ’ όλους τους πολίτες που…
… θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους,
… διεκδικούν μια κοινωνία ισονομίας και ισότητας,
…αρνούνται να υποστούν την εξαθλίωση που τους επιβάλλουν οι κυβερνητικές πολιτικές, η τρόικα και οι «αγορές»,
…απαιτούν όλα αυτά που τους «ανήκουν», στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια

σ’ όλους τους πολίτες που…
…. πιστεύουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης, με σεβασμό στον άνθρωπο και στη φύση, μια κοινωνία που στέκεται «απέναντι» στην υποκριτική «φιλανθρωπία»,
… επιχειρούν να βαδίσουν ένα τρίτο δρόμο, χαραγμένο στις αρχές τις αυτοοργάνωσης, της αυτοδιαχείρισης, της αυτάρκειας,
… έχουν συλλογικές και συνεργατικές αξίες, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα.


ΙΣΤΟΣ


Περισσότερες πληροφορίες στο istosxaidari.wordpress.com


http://www.left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: