Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ


Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου καλεί τους γιατρούς και τους ασθενείς να απομονώσουν, με την αγωνιστική τους στάση, τις φασιστικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής στην Υγεία, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας.
Μετά από πρόταση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης» το ΔΣ του ΠΙΣ ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:
«Μετά το φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης εγχείρημα της Χρυσής Αυγής να διοργανώνει αιμοδοσία με φυλετικά κριτήρια, επιχειρούν να διαμορφώσουν φορέα με την επωνυμία "γιατροί με σύνορα", που να παρέχει πάλι με φυλετικά κριτήρια ιατρικές υπηρεσίες και πράξεις. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την καλλιέργεια του φυλετικού μίσους, αξιοποιώντας τις οξυμένες ανάγκες άνεργων και ανασφάλιστων, διότι η κυβέρνηση αφήνει χωρίς υπηρεσίες υγείας και φάρμακα, ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος των λαϊκών στρωμάτων που αδυνατούν να διασφαλίσουν ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής περίθαλψης,.

Οι γιατροί και όλοι οι υγειονομικοί, μαζί με τους ασθενείς μας, με αγωνιστική στάση να απομονώσουμε τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές, να απορρίψουμε τέτοιου είδους "προσφορές" που δηλητηριάζουν με ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις την άσκηση της ιατρικής επιστήμης. Να διεκδικήσουμε ώστε όλες οι υπηρεσίες υγείας να παρέχονται σε όλους δωρεάν με ευθύνη του κράτους, χωρίς διακρίσεις, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, σε Ελληνες και μετανάστες. Να καταργηθούν οι απαράδεκτες υπουργικές αποφάσεις που θέτουν όρια στην περίθαλψη των μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.
Το ΔΣ του ΠΙΣ, καταδικάζοντας απερίφραστα τις ανωτέρω πρακτικές, καλεί όλους τους ΙΣ (σ.σ. Ιατρικούς Συλλόγους) να εκφράσουν με κάθε τρόπο την εναντίωσή τους σε ανάλογα εγχειρήματα αλλά και να τα εμποδίσουν στην πράξη».
Σε ψήφισμά του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου - Ολυμπίας «εκφράζει την ανησυχία του που η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εισχωρήσει και στο χώρο της υγείας, απέναντι στο οποίο δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή» και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Λένε ότι για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας ευθύνονται οι μετανάστες, κρύβοντας έτσι τις πραγματικές αιτίες, γιατί πολύ απλά και οι ίδιοι είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου συστήματος και της ίδιας πολιτικής που στερεί την υγεία, το φάρμακο, την περίθαλψη, την πρόληψη από όλο το λαό». «Κανένας γιατρός να μη συναινέσει σε τέτοιες ρατσιστικές πρωτοβουλίες. Καλούμε τους συναδέλφους μας να στραφούν και να οργανώσουν την πάλη τους κατά των πραγματικών ενόχων για τα οξυμένα προβλήματά τους».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2012

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι κλεφταράδες που έβγαλαν τα λεφτά στις Ελβετίες και μας γέμισαςν εκατομμύρια λαμόγιων λ/μ που τους δίνουμε τζάμπα φάρμακα, εμβόλια, επιδόματα!! κλπ, ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΑΝ τα ταμεία μας και τώρα, οι έλληνες, πληρώνουμε όλα τα φάρμακά μας.
Τελικά να δείτε πως τό μόνο που θα μείνει για τους έλληνες θα είναι οι Γιατροί μετά Συνόρων.

* ΡΕ ΑΣΧΕΤΟΙ διαβάστε πρώτα τον όρκο του Ιπποκράτη και μετά επικαλεστείτε τον... Δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ ισοτιμία στην παροχή βοήθειας (γι' αυτό στην αρχαιότητα αρνούνταν να περιθάλψουν βαρβάρους). Αντιθέτως είναι κατά της ΕΚΤΡΩΣΗΣ, της ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ και του ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ!!! Άρα ΟΛΟΙ οι γιατροί που κάνουν εκτρώσεις π.χ. παραβαίνουν τον όρκο...

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε Ναζιστές γιατρούς με την νοοτροπία αυτών των ανθελλήνων της χροισισ αβγις.Πονάει χέρι,κόβει πόδι χαχαχ!Πόσο για τον ΠΟΥΤΣΟ είστε ρε Ναζίδες?Πόσο χαμήλα ακόμα θα φτασετέ για να κλέβετε και να κοροϊδευετε τον Ελληνικό Λαο!

2.03 : Τα παράπονα σου στο αφεντίκο σου τον Σαμαρά. Καραφλό Λαμόγιο

Ανώνυμος είπε...

- ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΓΑΜΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ?
- ΟΛΟΙ.

Απλό και κατανοητό.

Ανώνυμος είπε...

1η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12 6ΜΜ
Πλατεία Νίκαιας.

***********************************
Μαζική διανομή τροφίμων και ρούχων από την Χρυσή Αυγή, την 12.00 ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου στην θέση “Αργώ” στο λιμάνι του Βόλου. Από την ΧΑ καλούνται όσοι συμπολίτες επιθυμούν να λάβουν ενίσχυση από την κοινωνική αλληλεγγύη της Χρυσής Αυγής να μεταβούν στον χώρο.