Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2012

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ!!!


Ένα βράδυ σε κελί της 6ης πτέρυγας του Κορυδαλλού ήταν αρκετό για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προκειμένου να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος για λόγους υγείας... Οι συνήγοροί του κατέθεσαν στην 2η ειδική ανακρίτρια προσφυγή κατά του εντάλματος της προσωρινής κράτησής του, ζητώντας να αποφυλακιστεί. Ο επιχειρηματίας, στην προσφυγή του, επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος φυγής.


Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήραν, όμως χθες, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους στη 2η ειδική ανακρίτρια και τρεις, άλλοτε, στενοί συνεργάτες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Πρόκειται για τους Τρύφωνα Κολλίντζα, Δημήτρη Σαραμαντή και Αντώνη Αθανάσογλου.

 Όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφού φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Proton, το 2010, σε εταιρείες του επιχειρηματία.

Κοινός, μάλιστα, φαίνεται να ήταν ο υπερασπιστικός ισχυρισμός ότι δεν γνώριζαν τη σχέση του επιχειρηματία με τις εταιρείες που χρηματοδοτούσε η τράπεζα, επιρρίπτοντας όλες τις ευθύνες στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής Τρύφωνας Κολλίντζας, στο απολογητικό του υπόμνημα, αποποιήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, επικαλούμενος την παραίτησή του, τέσσερις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ανήκε στο περιβάλλον Λαυρεντιάδη. Οπως ισχυρίσθηκε, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας λόγω μη εκπλήρωσης βασικών δεσμεύσεων του Λ. Λαυρεντιάδη σχετικά με τον τρόπο διοίκησης της τράπεζας.

Οτι παραπλανήθηκε από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δήλωσε στην ανακρίτρια και το  μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank Δημήτρης  Σαραμαντής, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρυβόταν πίσω από τις εταιρείες που δανειοδοτούσε.

«Παραπλανήθηκα από τον κ. Λαυρεντιάδη και από εκείνους που είχε παραπλανήσει πριν από εμένα. Αγνοούσα τα πάντα χωρίς υπαιτιότητά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαραμαντής. 
 Την ίδια γραμμή, αυτή της άρνησης, ακολούθησε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας  και ο πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank Αντώνης Αθανάσογλου.
http://www.6meres.gr/details.php?aid=46118
ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: