Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Διαψεύδει η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο διεξάγεται έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καϊζάκ, λέγοντας ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη εξέταση των εισοδημάτων των μελών της κυβέρνησης.


Η σχετική ανακοίνωση, που εκδόθηκε μέσω του υπουργείου του Καϊζάκ, δόθηκε στην δημοσιότητα εν μέσω δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, επτά μήνες μετά την εκλογική του νίκη επί του Νικολά Σαρκοζί τον Μάιο.

Ο Καϊζάκ, ο οποίος ηγείται της κυβερνητικής προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής, διέψευσε δημοσίευμα του Mediapart σύμφωνα με το οποίο είχε έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, στην τράπεζα UBS και διεμήνυσε ότι μηνύει τον ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο για δυσφήμιση.

Οι καταγγελίες αυτού του είδους είναι πολιτικά ιδιαίτερα λεπτές καθώς η κυβέρνηση αύξησε το φόρο εισοδήματος για τους πολίτες που βρίσκονται στην ανώτερη εισοδηματική κατηγορία και δέχεται επικρίσεις από πλούσιους Γάλλους, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν την φορολογητέα βάση τους στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού κινδυνεύει να απολέσει το χαρτοφυλάκιό του στον πιθανολογούμενο επικείμενο ανασχηματισμό, σύμφωνα με τις εφημερίδες Le Parisien και Le Journal du Dimanche, που επικαλέστηκαν κυβερνητικές πηγές τις οποίες δεν κατονόμασαν.

Το υπουργείο του Καϊζάκ διέψευσε το δημοσίευμα του Mediapart την Παρασκευή σύμφωνα με το οποίο γίνεται έλεγχος στα δικά του περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία. Ο υπουργός έχει δώσει εντολή να γίνουν έλεγχοι για τα περιουσιακά στοιχεία όλων των μελών της κυβέρνησης, κάτι που αποτελεί τη συνήθη διαδικασία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

«Όπως είναι σύνηθες με κάθε νέα κυβέρνηση, ο υπουργός Προϋπολογισμού ζήτησε από την διεύθυνση των δημόσιων οικονομικών να εξετάσει την φορολογική κατάσταση όλων των μελών της κυβέρνησης», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Αυτή είναι η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι η θέση κάθε μέλους της κυβέρνησης είναι ανεπίληπτη» ανέφερε ακόμα. «Ουδείς έλεγχος ή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: