Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Δύσκολες ώρες περνούν τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι 30 συνολικά εργαζόμενοι της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού, που συνεργάζεται με το δήμο Ρεθύμνου για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο, στη νέα πόλη, αλλά και στους οικισμούς της.


Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν να περάσουν τις γιορτές χωρίς χρήματα, καθώς έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και σταμάτησε ο δήμος να καταβάλει τα χρήματα στον εργολάβο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στις κρούσεις των υπαλλήλων του για τα δεδουλευμένα τους απαντάει με το γεγονός ότι και ο ίδιος δεν έχει πληρωθεί από τον Αύγουστο.

«Το δώρο των Χριστουγέννων κινδυνεύει να μπει παραμονή Χριστουγέννων το απόγευμα. Οι μισοί εργάτες θα κάνουν Χριστούγεννα με κεριά γιατί θα φτάσει η ΔΕΗ στο σημείο να τους κόψει το ρεύμα. Οι εφορίες απλήρωτες, κάποιοι δεν έχουν θέρμανση», σημειώνουν εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από την πολύμηνη καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών, Τάσος Παπαδουράκης, παραδέχεται ότι το πρόβλημα είναι σημαντικό, αφού ο δήμος Ρεθύμνου χρωστάει στον εργολάβο τα χρήματα της σύμβασης από τον περασμένο Αύγουστο. Αφορμή ήταν το γεγονός ότι ο πρώτος διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση απέβη άγονος και χρειάστηκε να γίνει δεύτερος διαγωνισμός.

Στο μεταξύ, η υπάρχουσα εργολαβία τέθηκε σε παράταση (όπως προβλέπεται από τη σύμβαση), όμως καθυστέρησε ο έλεγχος των ενταλμάτων πληρωμής από την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως είπε ο κ. Παπαδουράκης στην Κρητική Επιθεώρηση εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να πληρώσει τον εργολάβο.
http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,76869,0,0,1,0
ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: