Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΞΕ-ΠΟΥ-ΛΑ-ΜΕ


ΤΟ πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων βρέθηκε στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ιδιαίτερη θέση στην ατζέντα της συνάντησης είχαν επίσης η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση επενδύσεων. Βασικός στόχος για την ελληνική πλευρά είναι να ξεπεραστούν προβλήματα που σχετίζονται με το κοινοτικό πλαίσιο –όπως για παράδειγμα το θέμα των επιδοτήσεων σε ελληνικές ΔΕΚΟ– και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδια στην άμεση υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος την Τετάρτη είχε επαφές στο Βερολίνο με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και τον υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοάκιμ Φούχτελ και μετέφερε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους για τις εξελίξεις, ενώ ο πρωθυπουργός σχεδιάζει στη σύσκεψη με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να εξεταστεί και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τις αποκρατικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές, την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και τη προσέλκυση επενδύσεων.
"Στόχος είναι όλοι οι άξονες του κυβερνητικού προγράμματος να τρέξουν παράλληλα, ώστε να μεγιστοποιηθεί το αποτέλεσμα που προσδοκούμε σε κάθε στάδιο", έλεγαν την Πέμπτη στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
ΕΞΠΡΕΣ
ΠΡΕΖΑ TV
15-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: