Τρίτη, Δεκεμβρίου 25, 2012

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Λέσβο όπου τουλάχιστον εικοσιένας μετανάστες πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν με ένα σαπάκι να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στην ΕΕ (μέσω Ελλάδας) πρέπει να σημειωθούν τα εξής: Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες θαλασσοπνίγονται κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προκαλούν αλλεπάλληλα κύματα προσφυγιάς, της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, των «κλειστών συνόρων», των απάνθρωπων επιχειρήσεων καταστολής στα σύνορα. Άνθρωποι που επιβιβάζονται σε καρυδότσουφλα και ταξιδεύουν στις δυσμενέστερες συνθήκες για να μην τους βρουν και τους στείλουν πίσω οι συνοριοφύλακες. Ανώτατος παράγοντας του FRONTEX (ευρωενωσιακός οργανισμός επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ) δήλωσε ότι το 2011 στη διάρκεια επιχειρήσεων συνοριοφύλαξης στα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ στη Μεσόγειο σώθηκε μόλις το 38% όσων προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκαν να θαλασσοδέρνονται.


Αλλά και όσοι επιζούν ανεβαίνουν Γολγοθά. Χαρακτηριστικές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι πρόσφυγες καταφτάνουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κύρια Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Λέρο, Σύμη, Αγαθονήσι). Σωρεία οι καταγγελίες, αναφορές, μαρτυρίες ότι ανάμεσα στους αφιχθέντες βρίσκονται οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, έγκυες, ηλικιωμένοι, θύματα βασανιστηρίων και ασυνόδευτα ανήλικα, οι αποκαλούμενες στην διεθνή ορολογία «ευάλωτες ομάδες». Τελευταία πολλοί είναι Σύριοι που τράπηκαν σε φυγή λόγω της σύρραξης στη Συρία. Ότι η «υποδοχή» τους ως κάλυψη βασικών ανθρώπινων αναγκών (σίτιση, διαμονή, φάρμακα, περίθαλψη, υγιεινή, κάποιος ρουχισμός) έχει αφεθεί στα χέρια της αστυνομίας ή άλλων τοπικών αρχών, με ελάχιστους έως καθόλου πόρους και μέσα. Ότι στοιβάζονται στα κρατητήρια, σε απαράδεκτες συνθήκες, χωρίς άλλη προοπτική παρά την παράταση κράτησής τους.

Το ΚΚΕ προβάλλει αιτήματα άμεσης ανακούφισης για μετανάστες αλλά και τους ντόπιους (που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα), με έμφαση στο να δοθούν άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίζονται εδώ, να συνεχίσουν το ταξίδι τους για όπου είχαν εξαρχής προορισμό. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι, αξιοπρεπείς ανοιχτοί, δημόσιοι, προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης) όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, με ανυπακοή σε Σένγκεν και Κανονισμό «Δουβλίνο 2». Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα. Να σταματήσουν τα μέτρα καταστολής στα σύνορα, η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων). Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες που γεννούν αλλεπάλληλα κύματα προσφυγιάς.

902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
25-12-2012

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποδεικνύεται με τις πράξεις της ως η μοναδική ζωντανή και αληθινή ελπίδα για τον Τόπο. Γι΄ αυτό, άλλωστε, καταφέρνει και συγκεντρώνει επάνω της τα πυρά ολόκληρου του φάσματος του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά. Επειδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα, όπως όλα τα υπόλοιπα, αλλά αποτελεί ένα ιδεολογικό Κίνημα, το οποίο με την Στάση και τον Τρόπο Ζωής που εκπέμπει, οδηγεί σε μια Επανάσταση Ψυχών. Και γι’ αυτό και δεν μπορεί να κριθεί με τα ταπεινά, προσκυνημένα και μίζερα κριτήρια των συμβατικών πολιτικών φορέων που υπηρετούν το καθεστώς της διαφθοράς, της σήψης και της παρακμής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ

SKANDALO είπε...

@11:22 Κόψε την πρέζα, Χρυσαύγουλο. Τα ναρκωτικά οδηγούν στον θάνατο.

Ανώνυμος είπε...

11:22 μ.μ.
Είπε ο ορκισμένος στον Χίτλερ ταγματασφαλίτης.
Η συμμορία της οποίας είσαι μέλος (ή υπάλληλος)είναι λογικό να δέχεται τα πυρά ολόκληρου του πολιτικού φάσματος (εγχώριου ή μη) αφού είναι ένα κατασκεύασμα που βασίζεται σε θεωρία μίσους και τη ρουφιανιά(υμνούν τους δοσίλογους ταγματασφαλίτες,συνεργάζονται απροκάλυπτα με τις δυνάμεις καταστολής για να κάνουν τις βρωμιές τους).
Δεν χρειάζεται να είσαι κάπου πολιτικά ενταγμένος για να μισείς τους νεοναζί.Αρκεί να έχεις αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος
Όσο για τη "Στάση και τον Τρόπο Ζωής που εκπέμπει" θα ήταν καλύτερα να μας μιλήσουν οι μπράβοι-μέλη του κόμματος κτλ αποβράσματα.Σαν τον 51χρονο "παθων" στον Βόλο..

Ανώνυμος είπε...

η χ.α. συγκεντρωνει ολα τα πυρα επανω της γιατι η ιδεολογια της και αυτοι που εκπροσωπει ανα τους αιωνες ειναι βιαιοι και θελουν να επιβαλουν με το ζορι αυτα που πιστευουν .με αυτο τον τροπο εχουν καταστρεψει απο τα σπιτια τους μεχρι ενα μεγαλο μερος του πλανητη και της ιστοριας του.

Ανώνυμος είπε...

---——-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\—\
——--/—//————-\\—\

—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\
-/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\-\ -
(-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)—)-)
-\————\/--/—\—\/————/
--\———— /——\-————/
Χρυση αυγη να ξεβρωμιση ο τόπος

Ανώνυμος είπε...

Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα, όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα. Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος. Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο. Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε, μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε. Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος, σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος. Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο. Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ, σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω, απ' τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω. Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε, μα απ' τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν' αρρωστήσω και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω. Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος κι απ' το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος! ....Αφιερωμένο στην αυγή.

Ανώνυμος είπε...

サラ ブライトマン版を初めて聴きました。
素晴らしい!!
サイモン&ガーファンクル版はしんみりと悲しげだが、これは壮大­なドラマのようだ。
m(_ _)m
ここにもスパムの書き込みが・・・
日本人として恥ずかしく思います。

Ανώνυμος είπε...

NAZIS RAUS
NAZHDES TO MPOULO

kezap είπε...

Με τόσα λόγια του αέρα και παπαρολογίες που μας έχει ταΐσει το κκε για όλα τα θέματα πώς να μη φαίνονται οι φασιστικοί παροξυσμοί της Χ.Α. λογικοί;
Παπάρες οφείλεται πρώτα από όλα στην ιστορία του κώματος σας να καταστραφείτε!
Προδοσίες σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς! Τώρα απολύουν εργαζομένους...
http://kampouristv.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Μας έχετε πρήξει τα αρχίδια με τα λαθροόρκ, αν τ΄αγαπάτε τόσο, να τα πάρετε σπίτια σας και να σταματήσετε να κάνετε μνημόσυνα μα ξένα κόλλυβα (τα λεφτά του Ελληνικού λαού).

Ανώνυμος είπε...

8:21 όταν θα αρχίσεις να πλησιάζεις τα δεκαοκτώ, ίσως δεις την ζωή με άλλο μάτι. προς το παρών πρόσεξε μη σου κόψει το χαρτζιλίκι ο μπαμπάς!

Ανώνυμος είπε...

9:45 Γέρο πήρες κανένα λαθροόρκ στο σπίτι σου να σου καθαρίσει την γέρικη σου κωλοτρυπίδα?

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ- ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ

Tην Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 - 20:00
στην Σαλαμίνα.

κλικ εδω>>>

Ανώνυμος είπε...

Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική διανομή τροφίμων και ρούχων από την Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής στον χώρο κάτω απ’ τα γραφεία της. Η εκδήλωση δυστυχώς στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες τα «σωτήρια» μνημόνια και τα απο-κόμματα που τα υποστηρίζουν, ΝΔ, Πασ΄οκ, Ακρα Αριστερά κλπ . Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το δριμύτατο ψύχος στην πόλη των Σερρών, 1 ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης περίμεναν ήδη πάνω από 70 Έλληνες στην ουρά. Διαρκώς ο κόσμος αυξανόταν και στην ώρα έναρξης ήταν ήδη εκατοντάδες. Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα εξαντλήθηκαν όλα τα τρόφιμα, παρά τις πολύ μεγάλες ποσότητες που είχαμε εξασφαλίσει, κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες που έχουν οδηγηθεί στην εξαθλίωση είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσοι υπολογίζονταν ως σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλάκες χρ/τες σας έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος ότι είσαστε οι ίδιοι και όι ιδιοι στις συγκεντρώσεις σας...και δεν είσαστε και πολλοί, σαν περιπλανόμενος θίασος...τσίρκο σε περιοδία....Τώρα αρχίζει και καταρρέει και ο μύθος του "ατσαλάκωτου" αφου βγαίνουν στο νετ όλο και περισσότεροι μαυρισμένοι συντρόφοι σας (η τηλεόραση σας προστατεύει σαν καλοί συνεργάτες που είναι)

Ανώνυμος είπε...

Και οι δήμοι και οι λαΐκατζήδες και η εκκλησία μοιράζουν τρόφιμα και ρούχα, αλλα αυτοι δεν προσπαθούν να το εκμεταλευτούν όπως η χρυσή αυγη, που ψαρεύει ψηφοφόρους και ποντάρει στην εξαθλίωση μας, μέχρι εκεί φτάνει ο δήθεν πατριωτισμός σας..όχι ρε κοράκια δε θα έρθουμε, προτιμούμε τους δήμους και τις εκλλησίες

Ανώνυμος είπε...

καλα καμπουρη.τραβα στην Χ.Α. ια μεροκαμματο 14 ευρο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι μιλάνε για περιφερόμενους θιάσους !!!! Τα πληρωμένα αναρχοφασιστάκια των ΜΚΟ του ανταρσυα και συριζα, τα χαιρετίσματα μου στο μεγάλο αφεντικό και σπόνσορα σας, τον soros!

http://www.youtube.com/watch?v=RYCAtxKbq3s

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

Ν. Κουνταρδάς.