Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2012

ΞΑΝΘΗ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ


Τον τέταρτο μήνα λειτουργίας του συμπληρώνει το Κέντρο Κράτησης μεταναστών Ξάνθης, που στεγάζεται στην πρώην Αστυνομική Σχολή, και η λειτουργία του συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, τόσο για τις ελλείψεις που παρουσιάζει η φύλαξη των μεταναστών όσο και για τις συνθήκες κράτησής τους.
Ήδη το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που πραγματοποιούσε ελέγχους για την εμφάνιση ασθενειών, μεταδοτικών και ξένων προς την περιοχή, έχει αποχωρήσει διογκώνοντας τις φωνές που χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί την πρώην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης. Οι ελλείψεις και τα κενά που παρουσιάζονται στη φύλαξη των κρατουμένων έχουν επισημανθεί κατά καιρούς, χωρίς να έχει δοθεί λύση παρά τις δεσμεύσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για το αντίθετο. Νωπές ωστόσο παραμένουν οι μνήμες από την εξέγερση των μεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Κομοτηνής πριν από μερικές εβδομάδες και τα όσα δραματικά είχαν ακολουθήσει, με αστυνομικούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο και το Κέντρο Κράτησης να μετατρέπεται σε ερείπιο.
Χωρίς θέρμανση και ρουχισμό οι μετανάστες! 
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Κέντρο μεταναστών Ξάνθης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζει μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει θέρμανση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο απαραίτητος ρουχισμός.






Την ίδια στιγμή ωστόσο οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στη φύλαξη των μεταναστών παραμένουν ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν κληθεί οι Αστυνομικοί υπάλληλοι να φυλούν τον χώρο χαρακτηρίζονται επιεικώς ανεπαρκείς.


Τον γύρω του διαδικτύου έχει κάνει άλλωστε φωτογραφικό υλικό του ThrakiToday.com που απεικονίζει αστυνομικούς της Α.Δ. Ξάνθης που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη του Κέντρου Κράτησης μεταναστών στο Παρανέστι της Δράμας να προχωρούν στην κοπή δέντρου το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν για τη θέρμανση τους, ενώ κάτι ανάλογο απεικονίζει και φωτογραφία στην οποία διαφαίνεται να έχει τοποθετηθεί σκηνή έξω από Κέντρο Κράτησης μεταναστών από πλευράς αστυνομικών για να προφυλαχτούν από το κρύο.    


Ζητά άδειες παραμονής για… εργασία! 

Τις φοβίες που έχουν εκφραστεί από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας των Κέντρων Κράτησης μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και οι οποίες σχετίζονται με την πρόθεση της δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην περιοχή έρχεται να μετουσιώσει σε πολιτική απαίτηση η ΔΗΜ.ΑΡ. κλιμάκιο της οποίας επισκέφτηκε πρόσφατα την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης ζητώντας μεταξύ άλλων να δοθούν προσωρινές άδειες παραμονής στους μετανάστες ώστε αυτοί να μπορούν να αναζητήσουν εργασία στην περιοχή. 

«Προτίθεται να προβεί στην θέσπιση προσωρινής άδειας διαμονής σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να απελαθούν, ούτως ώστε οι μετανάστες να μπορούν να εργασθούν και να διαβιούν αξιοπρεπώς, χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς νομικής αβεβαιότητας;» επισημαίνει χαρακτηριστικά σε έγγραφό της η ΔΗΜ.ΑΡ. προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Υπενθυμίζεται πως κατά καιρούς έχουν εκφραστεί έντονες αντιδράσεις για την ταυτόχρονη προώθηση της μετατροπής από τη μια της Θράκης σε ένα μεγάλο κέντρο κράτησης μεταναστών και την οριοθέτησή της από την άλλη ως μια Ειδική Οικονομική Ζώνη. Όπως έχει επισημανθεί ο συνδυασμός αυτών των δύο μπορεί να δώσει το πράσινο φως για την “γκετοποίηση” της περιοχής, με τη δημιουργία επιχειρηματικών μονάδων που θα υπάγονται σε ειδικό φορολογικό καθεστώς και θα έχουν τη δυνατότητα να απασχολούν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό (το οποίο ενδεχομένως θα προέρχεται από τα Κέντρα Κράτησης) με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Θράκη.    


Πηγή: thrakitoday.com

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2012

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υπόδικοι για εισβολή στη χώρα κρατούμενοι αλλοδαποί, έχουν μια χαρά θέρμανση -ψύξη και απ έξω η αστυνομική φρουρά προσπαθεί στην σκηνή να ζεσταθεί καίγοντας ξεροκλαδα ΕΔΩ....
Δύο μέτρα λοιπόν και δυο σταθμά από το ράτος της ΝΔ και μάλιστα εις βάρος των Ελλήνων.
Κι ύστερα λέει γιατι ανεβαίνει συνέχεια η Χρυση Αυγή. Όχι απλά θα ανεβαίνει... στο 30% θα φτάσει.

Ανώνυμος είπε...

5.49
Κι εσένα το iq σου θα πέσει στο -30%.

Ανώνυμος είπε...

Στο HILTON ! Πληρώνει ο τσυριζα και τα αναρχοφασιστάκια του!

Ανώνυμος είπε...

Την τελευταία εβδομάδα μέσω δημόσιας ανακοίνωσης, ο σύνδεσμος μας (Original 21 - Παράρτημα Κορίνθου) είχε ξεκινήσει τη συλλογή ρούχων και τροφίμων για οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών καθώς και για κρατούμενους που τα έχουν ανάγκη.

Αυτό μάλλον ενόχλησε κάποιους κι έτσι την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που 5 άτομα απέθεταν τα τρόφιμα που προηγουμένως είχαν αγοράσει, 5 φασιστοειδή
αποβιβάστηκαν από δύο αυτοκίνητα και κρατώντας πτυσσόμενα γκλοπς τους επιτέθηκαν.

Το τί επακολούθησε, τροφή για σκέψη…

Στην επίθεση συμμετείχε και ο βουλευτής τους Μπούκουρας, προφανώς ο "λ(οχ)αγός τους".

Τα "κομάντο" έφαγαν μεγάλη ήττα!!! Η σφαλιάρα πήγε σύννεφο...

Παρακαλούμε τους Νεοναζί Ρατσιστές που έχασαν τα δόντια τους να περάσουν από το club μας να τα παραλάβουν !

Τα βρήκαμε και τα μαζέψαμε....!



ΥΓ.1 Όποιος δεν έχει δει φασίστα να κλαίει δεν έχει δει τίποτα στην ζωή του !

ΥΓ.2 Την επόμενη φορά που θα σχεδιάζετε κάτι τέτοιο την ώρα που τρώτε την σούπα σας με καλαμάκι μετρήστε πόσοι είσαστε και πάρτε 50 παραπάνω για σιγουριά !

Θρασύδειλα ασπόνδυλα, βάλτε το καλά στο μυαλό σας: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !! ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΜΕ !!!

Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε Χρυσές χεσμένες Κοτούλες...

ORIGINAL 21

Ανώνυμος είπε...

Χθες μόλις γαμήσαμε 3 κωλαράκια αντιεξουσιαστών που έκαναν το λάθος ν΄έρθουν σε δικό μας μαγαζί! Τα κουνελάκια ήταν από Αθήνα και αφού τα ξεβρακώσαμε και τους κοκκινίσαμε τα τρυφερά τους κωλαράκια τα αφήσαμε να χαρούν την βραδινή δροσούλα.

ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΟΚ G4
salonica oi boy

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΑΟΚΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΜΟΥΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΒΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.

ΠΑΛΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΡΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΚΛΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΡΠΑΖΕΤΕ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙΗ ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥ

Ανώνυμος είπε...

8:51 Εσύ από Θεσ/νίκη δεν είσαι και αν κάνεις το λάθος να πατήσεις θα σου γλείφω τρεις μέρες το τρυφερό σου γκροβεράκι, πριν στον σφυρίξω, το ορκίζομαι στον Θεό ΠΑΟΚ!

ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΟΚ G4
salonica oi boy

Ανώνυμος είπε...

όλοι οι αναρχικοί του κόλου μόνο να γράφουν συνθήματα να βρωμίζουν να πίνουν καφέδες, κοπρόσκυλα αντικοινωνικοί

Ανώνυμος είπε...

ντροπή των παοκτσήδων...που ακριβώς είναι το δικό σας μαγαζί? στην κωλοτρυπίδα της μάνα σου μήπως?

ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ

Υ.Γ. φόρα ρε καριόλη μπλούζα χρυσή αυγή και έλα στο γήπεδο, να δεις πως ξηγιούνται οι παοκτσήδες στα φασισταριά

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΑΘΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΜΑΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΟΣ"