Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2012

ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ανοικτά είναι από τις 10 το πρωί της Κυριακής τα εμπορικά καταστήματα, πολλά όμως λειτουργούν με λίγους υπαλλήλους λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας στην επιχειρούμενη κατάργηση της αργίας της Κυριακής.


Οι εμποροϋπάλληλοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ερμού και πορεία προς την Αθηνάς, ενώ έχουν γνωστοποιήσει ότι, πέραν της απεργίας, έχουν αποφασιστεί αγωνιστικές δράσεις και άλλες παρεμβάσεις, με στόχο «να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ έχει ζητήσει να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα, η ΕΣΕΕ απηύθυνε έκκληση στους υπαλλήλους που θα απεργήσουν «να συμβάλουν ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων για το εορταστικό ωράριο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σήμερα Κυριακή, έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά.

Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά. Από Πέμπτη 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας,.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: