Παρασκευή, Δεκεμβρίου 28, 2012

«ΕΥΤΥΧΩΣ» ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΈΛΛΗΝΑΣ


Όποιος έκανε τον κόπο χθες να παρατηρήσει τα σχόλια εκατοντάδων χρηστών του ίντερνετ στα ενημερωτικά σάιτ κάτω από την είδηση του στυγερού εγκλήματος στην Ξάνθη θα ένιωθε τον ίδιο τρόμο με αυτόν που προκαλεί μία βραδυφλεγής βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί κάτω από τα θεμέλια του κοινωνικού μας ιστού.
Απειλές για εκδίκηση, απειλές για αυτοδικία, απειλές για πογκρόμ. Με αποδέκτες φυσικά τους συνήθεις υπόπτους που δεν είναι άλλοι από τους σύγχρονους αποδιοπομπαίους τράγους της κοινωνίας μας, τους μετανάστες. Προτού ακόμη στεγνώσει το αίμα από το έγκλημα της Ξάνθης κάποιοι φρόντιζαν να ακονίσουν τα μαχαίρια του τυφλού μίσους προδικάζοντας την εθνικότητα του δράστη. Κάποιοι άλλοι επιχειρηματολογούσαν για το θρήσκευμα του δράστη. Τυφλοί από μίσος προετοίμαζαν ένα κύμα εκδίκησης με στόχο «αιμοσταγείς» μουσουλμάνους και «απάνθρωπους» αλβανούς.


Το σκηνικό της κοινωνικής βίας και της ρατσιστικής μισαλλοδοξίας έχει στηθεί εδώ και καιρό. Κάποιοι φρόντισαν προεκλογικά να εντάξουν στην πολιτική ατζέντα ένα πρόβλημα που για χρόνια οι ίδιοι κρατούσαν επιμελώς κρυμμένο κάτω από το χαλί, δίνοντας έτσι ένα ισχυρό πλεονέκτημα σε αυτούς που σήμερα χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικά επικίνδυνους.

Σε μια κοινωνία που διέρχεται μια άγρια οικονομική στενότητα και αναζητεί εξιλαστήρια θύματα για να ξεσπάσει την οργή της, κάποιοι της προσφέρουν απλόχερα εύκολους στόχους. Δίνουν «διαβατήριο» στην παραβατικότητα του πεζοδρομίου, στοχοποιούν το διαφορετικό και υπόσχονται να επαναφέρουν στην χώρα την ησυχία του νεκροταφείου, την τάξη του στρατοπέδου και την ασφάλεια της φυλακής, όπως αυτές βασίλεψαν στον τόπο μας πριν μερικές δεκαετίες σε αλήστου μνήμης εποχές.

Δημιουργούν εχθρούς για να στηρίξουν την ίδια τους την ύπαρξη. Κατασκευάζουν εκ προοιμίου ενόχους για να δικαιολογήσουν την ίδια τους την παρουσία στον πολιτικό χάρτη του τόπου. Αποπροσανατολίζουν και δημαγωγούν εκμεταλλευόμενοι ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα εν μέσω οικονομικής κρίσης ευαγγελιζόμενοι μια Ελλάδα «καθαρή» από βαρβάρους.

Η υπόθεση της Ξάνθης δεν τους έδωσε την ευκαιρία που ήθελαν. Ο δράστης ήταν Έλλην και Χριστιανός Ορθόδοξος σε αντίθεση με τον δράκο της Πάρου. Τα ακονισμένα μαχαίρια μπήκαν πάλι στα θηκάρια μέχρι το επόμενο έγκλημα που θα έρθει να συγκλονίσει πάλι την κοινή γνώμη. Θα περιμένουν όπως περίμεναν τόσα χρόνια στη γωνία. Θα περιμένουν ως το επόμενο έναυσμα για να ανάψουν το φυτίλι της βόμβας. Της βόμβας που ονειρεύονται να εκραγεί για να «ξεβρομίσει» η χώρα από τους βαρβάρους.

Εγκλωβισμένοι στην λογική του μίσους και μεθυσμένοι από το κρασί των εκλογικών ποσοστών ξιφουλκούν κατά της ίδιας τους της ύπαρξης ξεχνώντας τα λόγια του ποιητή. «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».

του Πέτρου Κατσάκου

Πηγη:protothema.gr
ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2012

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι αλλοδαποί στις ελληνικές φυλακές είναι το 60% των κρατουμένων και στην Ελλάδα φυλακή μπαίνεις μόνο για κακούργημα, οι αλλοδαποί είναι 1.000.000 -1.500.000. Η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την παρουσία των αλλοδαπών

papask είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΖΑΚΟ...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ ...
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ....ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ...
ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ...
ΑΥΤΟ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε papask έχετε δίκιο, αλλά ποιός είπε οτι το πρόβλημα είναι σε εσάς; Οι Αθηναίοι το αντιμετωπίζουμε. Κάθε φορά που γίνεται κάτι, δεν έχει σχέση πού στην Ελλάδα, στην Πάρο, στην Ξάνθη, στη μεθώριο, την πληρώνουν οι αθηναϊκές γειτονιές με τις φασαρίες που κάνουν τα μισαλλόδοξα καθάρματα. Καλά κάνατε και το αναφέρατε αλλά να ξέρετε οτι το άρθρο δεν αναφερόταν σε εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Οι αλλοδαποί είναι το 60% στις φυλακές γιατί οι ημεδαποί είναι λαμόγια και τη σκαπουλάρουν επειδή έχουν και τα λεφτά και τα μέσα να τη σκαπουλάρουν. Η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την παρουσία της ΧΑ, δηλαδή των τραμπούκων, των ρουφιάνων των πολιτικών και των μπάτσων και των δοσίλογων και λαμογιών τύπου Μιχαλολιάκου. Οι φτωχοδιάβολοι που είναι στις φυλακές είναι το τελευταίο μας πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Τα λαμόγια οι αλλοδαποί που έρχονται εδω για να ντερλικώνουν τζάμπα στα συσσίτια και να έχουν τζάμπα φάρμακα και τζάμπα ...επιδόματα!!, άς αρχίσουν σιγά σιγά να πακετάρουν. Να γιατί... ΕΔΩ>>>

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Λ. Ηρακλείου 426, στο Ν. Ηράκλειο.
ΑΠΑΝΤΕΣ να παρευρίσκεστε στην ομιλία. Θέμα "Πολιτική ανασκόπηση του 2012"
με ομιλητή το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Αλεξανδράκη Κων/νο.

Ανώνυμος είπε...

Επαναφορά της θανατικής ποινής!
Διαφωνεί κανείς?

Ανώνυμος είπε...

Τα λαμόγια τις χρυσής πορδής ντελικώνουν τις χορηγίες των μεγαλοεπιχειρηματιών αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη απο την ουσία του προβλήματος με στόχο την μη αντίδραση του λαού ενάντια στους υπαίτιους,το επόμενο βήμα θα είναι μετά την εξάλειψει των αλλοδαπών η βία και η κατοστολή οποιουδήποτε διεκδικεί μια καλύτερη μοίρα απο τη ζωή του και δεν θέλει να γίνει σκλάβος των αφεντικών τους...Και όποιος με πει κουμουνιστή,συριζαίο,ανθέλληνα ή μου βάλει ταμπέλα,του γαμιέται το σπίτι...Όποιος θέλει ας αντιπαρατεθεί με ουσιαστικό λόγο και όχι με αποπροσανατολιστικές μαλακίες τις οκάς...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 5:31
Πρώτα από όλα θανατική ποινή στους εγκληματίες του ανθρώπινου είδους,θανατος στους χρυασαυγήτες!

Ανώνυμος είπε...

Tέτοιους ανθρώπους σαν τον δράστη,θέλει και φτιάχνει η χρυσή αυγή.Τέτοιοι διεστραμμένοι,εγκληματίες είναι οι χρυσαυγίτες και θέλουν να γεμίσουν την ελληνική κοινωνία με μίσος,φανατίζουν παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για αυτούς τους εγκληματίες που θα στραφούν στην ελληνική κοινωνία.Η κοινωνία του μίσους που φτιάχνεται θα την πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία.Θανατική ποινή υπάρχει στις ΗΠΑ,ελλατωθήκανε τα εγκλήματα???Tο έγκλημα ελλατώνεται αν έχεις μια δίκαιη κοινωνία,ανθρώπινη,όλα τα άλλα είναι μαλακίες,κανένας μπάτσος και κανένας δικαστής δεν σε σώζει,όταν κυριαρχεί το μίσος,η αδικία ,η ανισότητα ,η απανθρωπιά.Μόνο αν φτιάξουμε καλύτερο κόσμο ,δεν θα έχουμε εγκλήματα,αλλιώς ετοιμαστείτε για τα χειρότερα,ούτε στρατοί,ούτε αστυνομίες σε σώζουν.

Ανώνυμος είπε...

5:41 Το έγκλημα στην marfin, τον ταξιτζή στην Πάρο, τον Γκιόλια , το λαθρομεταναστάκι, τα θύματα της τρομοκρατίας, τις καταστροφές Δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την συνεργασία με ποινικούς εγκληματίες, την συμπαράσταση των έγκλειστων στις φυλακές και τόσα άλλα, ΔΕΝ τα κάνανε οι χρυσαυγίτες, αλλά οι ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Καλή λοιπόν η προπαγάνδα σου , αλλά μόνον για ανοήμονες, σαν εσένα.

Ανώνυμος είπε...

5.51 ούτε που κατάλαβες τι είπε ο 5.41. Έκει εσύ στο κόλλημα σου. Τα κάνανε οι αναρχοφασίστες. Δεν απορώ γιατί έγινες χρυσαυγίτης. Μυαλό κουκούτσι. Ο άνθρωπος σου λέει πως το έγκλημα θα ελλατωθεί αν η κοινωνία είναι δίκαιη. Προσθέτω πως θα ελλατωθεί απο όποια μεριά κι αν έρχεται (μήπως και το καταλάβεις). Αν είχαν όλοι δουλειά η τρόπο να ζήσουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια (κι εσύ κι εγώ που έχω αντίθετες απόψεις απο εσένα) και οι μετανάστες δεν θα υπήρχε λόγος να γίνονται εγκλήματα. Όταν ο άνθρωπος δεν έχει στον ήλιο μοίρα, θα εγκληματίσει. Κι εσύ αν δεν είχες να φας και πού να κοιμηθείς αγρίμι θα γίνεις. Και πολύ έκατσα και ασχολήθηκα. Ξυπνήστε ζώα χρυσαυγίτες.. Ο εχθρός είναι τα αφεντικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 5:31
Πρώτα από όλα θανατική ποινή στους εγκληματίες του ανθρώπινου είδους,θανατος στους απλυτους!

5:38 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

5:51 To θέμα είναι ότι στις 3 απο τις 4 περιπτώσεις που αναφέρεις δεν έχει βρεθεί ο δράστης,και αν κρίνω απο σε ποιούς καταλογίζατε το εγκλημα τις Ξάνθης πριν βρεθεί ο δράστης είναι αυτονοήτη και η τωρινή σου στάση για τα εγκλήματα που αναφέρεις.Το τραγικό επίσης είναι οτι αν δεν ήτανε τόσο αποτρόπαιο το εγκλημα στην Ξάνθη και δεν τον βρίσκανε (αν ήτανε ενάντια σε κάποιον άλλον μπορεί και να το κάλυπτε η χρυσαυγήτικη αστυνομία) θα κυνηγαγε ο δολοφόνος τους αλλοδαπούς στη Ξάνθη χρεώνοντας τους το έγλημα που έκανε ο ίδιος,και θα ήτανε και μποστάρης στη δράση μάλιστα...Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και τα λέει ΟΛΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

6:35 Μάλλον δεν διάβασες από την αρχή τι έγραψε, να σε βοηθήσω λοιπόν: #.
Tέτοιους ανθρώπους σαν τον δράστη,θέλει και φτιάχνει η χρυσή αυγή.Τέτοιοι διεστραμμένοι,εγκληματίες είναι οι χρυσαυγίτες και θέλουν να γεμίσουν την ελληνική κοινωνία με μίσος,φανατίζουν παιδιά που τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για αυτούς τους εγκληματίες που θα στραφούν στην ελληνική κοινωνία#
Καλή η προσπάθεια σου να βοηθήσεις τον ομοιδεάτη σου αλλά να την κάνεις σ΄άλλους που πιάνουν αυτά!
Και τώρα για την κοινωνία των αγαπημένων αθώων αγγέλων, θα σου έλεγα να κατέβεις από το ροζ συννεφάκι σου και να δεις την πραγματικότητα κατάματα!

Ανώνυμος είπε...

6:38 Η απλυσιά δεν συμπεριλαμβάνετε στα εγκλημάτα κατά του ανθρώπινου είδους αγράμματε γελοίε..Αντίθετα η κτηνοδία,απληστία και η ηλιθιότητα είναι οι βασικοι παράγοντες που οδηγούν σε τέτοια εγλήματα..

Ανώνυμος είπε...

6:43 Η αστυνομία που βρίζετε τον βρήκε τον δράστη, ναι αυτοί που ψηφίζουν Χ.Α , ναι αυτοί οι μπάτσοι, ναζι το ίδιο μαγαζί! Ρουφήξτε λοιπόν τ΄αυγό σας και χαρείτε που ήταν Έλληνας ο δράστης , αλλά να ξέρετε ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει τα εγκλήματα των λαθροόρκ, ούτε το κοριτσάκι στην Πάρο , ούτε το παλικάρι στην Πάτρα, ούτε ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Τον βρήκανε γιατί ήτανε τόσο τερατώδες και το έκανε ενάντια σε ευηπόληπτη κοπέλα που δεν τους πήγαινε με τίποτα να το συγκαλύψουν,άσε που θα ήτανε επικίνδυνο και για τους ίδιους κάτι τέτοιο (αν δηλαδή ο δράστης δεν πήγαινε φυλακή) θα κινδύνευαν και οι οικογένειες τους...

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε για τα λάθρο ...που έρχονται εδω για να ντερλικώνουν τζάμπα στα συσσίτια και να έχουν τζάμπα φάρμακα και τζάμπα ...επιδόματα!!, να αρχίσουν σιγά σιγά να πακετάρουν? Να γιατί... ΕΔΩ>>>

Ανώνυμος είπε...

Και άλλη προσπάθεια αλλαγής θέματος απο το 7:07,η γνωστή τακτική της χρυσής αυγής

Ανώνυμος είπε...

Η απλυσια ειναι κακούργημα .
Χθες μπήκε ενας μαύρος μαζί με έναν αλληλεγκιο στο τρόλεϊ και βγήκαμε ολοι έξω .
Ακομα και ο οδηγός .

Ανώνυμος είπε...

8:55 ΑΛΛΗΛΕΓΚΙΟ!!!!!!
ΕΧΕΙΣ ΧΑΙΤΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΤΟΓΚΡΑΦΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΖΩΑ χρυσαυγουλα