Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Με εορταστικό μποναμά απολύσεις περνάνε τις γιορτές οι εργαζόμενοι στο «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του ΚΚΕ με ιστορία στην ανυποχώρητη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τώρα ήρθε η ώρα να φάει τα παιδιά της. Tην Παρασκευή 21/12/2012 ανακοινώθηκαν οι τρεις πρώτες απολύσεις. Απολύθηκαν ο Δημήτρης Μηλάκας (έκανε για το «Ρ» το Ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (έκανε για 15 χρόνια το Πειραϊκό Ρεπορτάζ στο «Ρ») και ο Ανδρέας Παγανόπουλος (έκανε για τον «Ρ» επί 20 χρόνια Αθλητικό Ρεπορτάζ). Αυτοί είναι οι πρώτοι.




 Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της διεύθυνσης της εφημερίδας οι απολύσεις θα έχουν μαζικό χαρακτήρα. Aναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες μέχρι την παραμονή της αργίας της πρωτοχρονιάς, για να καλυφθεί το «πλάνο» του Δεκεμβρίου. Το επόμενο διάστημα προβλέπεται να απολυθεί περίπου το μισό προσωπικό, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των μη κομματικών μελών και από τα κομματικά μέλη οι μη αρεστοί στην ηγετική ομάδα που κατέχει τα τελευταία χρόνια το ιστορικό Κόμμα.



 Στο Ριζοσπάστη μέχρι τις 21/12/2012 εργαζόντουσαν 83 δημοσιογράφοι (περιλαμβάνονται και οι ανταποκριτές), από αυτούς οι μισοί και παραπάνω είναι μέλη του ΚΚΕ και σχεδόν 40 είναι μη μέλη. Σύμφωνα με μια αποστροφή του λόγου του διευθυντή του «Ρ» και μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ Στέφανου Λουκά που έχει αναλάβει αυτή την αποστολή «τον Ριζοσπάστη μπορώ να τον βγάζω μόνο με 40 μέλη του Κόμματος και κνίτες». Αυτό είναι το πλάνο των απολύσεων που έχει βάλει η ηγεσία του ΚΚΕ χωρίς να δίνει άλλα στοιχεία.



 Οι απολύσεις που κάνει το ΚΚΕ σε Τυποεκδοτική, 902 και Ριζοσπάστη θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες μέσα σε αυτό το μνημονιακό κυκεώνα καταδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεων του λαού. Το οδυνηρό και απογοητευτικό για το σύνολο του λαού είναι ότι το ΚΚΕ από τη θέση του εργοδότη εφαρμόζει με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο τις αντεργατικές πολιτικές. Περίμενε κρατώντας απλήρωτους τους εργαζόμενους για 5 μήνες, να μπουν σε εφαρμογή οι νέες αντεργατικές διατάξεις για τις απολύσεις που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο, που κατά τα άλλα τις καταψήφισε στη Βουλή, για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. «Οι απολύσεις θα γίνουν με βάση αυτά που προβλέπει σήμερα ο νόμος» είπε με κυνικότητα ο Στέφανος Λουκάς, στους εργαζόμενους του «Ρ». Αυτό σημαίνει απολύσεις 5% του προσωπικού το μήνα και ψαλιδισμένες αποζημιώσεις. Δεν παρέλειψε να πει ότι «εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα δήλωνα παραίτηση», δηλαδή προτρέπει σε αποχώρηση χωρίς αποζημίωση.



 Η πρόκληση εκ μέρους της ηγεσίας του ΚΚΕ ξεπερνάει τα στενά όρια του Περισσού. Αυτή η συμπεριφορά υπονομεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ μετατρέπεται από «αποκούμπι» του λαού σε «δεκανίκι» της εργοδοσίας, σε άλλοθι της αστικής τάξης, για αυτό και του κάνουν τα στραβά μάτια. Νομιμοποιεί πολιτικά τον κάθε εργοδότη να απολύει στο όνομα της κρίσης επικαλούμενος το παράδειγμα του ΚΚΕ. Τώρα όλοι οι εργοδότες θα μπορούν να λένε «αφού το ΚΚΕ κάνει απολύσεις τι ζητάτε από εμάς;».



 Προκαλώντας ακόμα παραπέρα και ξεπερνώντας κάθε όριο θράσους και απανθρωπιάς η ηγεσία του ΚΚΕ απολύει μέσα στις γιορτές. Ας κάνει κάποιος μια σύγκριση, ανατρέχοντας στις σελίδες του «Ρ» και στα αντίστοιχα ρεπορτάζ για απολύσεις που κάνουν οι αστοί εργοδότες. Δε μένει εδώ. Στις θέσεις που παρουσίασε η ΚΕ για το Συνέδριο του Κόμματος προβλέπεται στο καταστατικό ότι όσοι εργάζονται στις κομματικές επιχειρήσεις, στα μέσα ενημέρωσης και στις υπηρεσίες του ΚΚΕ θα πληρώνονται με τον «μέσο μισθό» του ιδιωτικού τομέα. Μια περίοδο που το εργατικό κίνημα δίνει μάχες για να σώσει συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, δέχεται πισώπλατη μαχαιριά από εκεί που δεν το περίμενε. Η εργοδοσία του Περισσού στέλνοντας μήνυμα στους άλλους εργοδότες, λέει, δεν τηρώ κλαδικές συμβάσεις και καθορίζω εγώ τους μισθούς που θα δίνω στους δικούς μου εργαζόμενους. Είναι μπροστά και από τα τρία μνημόνια από τη συγκέβρνηση και την Τρόικα.



 Απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Ρ», είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ είτε όχι, που σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το «Ριζοσπάστη» και αυτό που εκφράζει και υπηρετεί μέσα από την ιστορική του πορεία, βάλαμε πλάτες και σε δύσκολες περιόδους, υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυτοθυσία την δημοσιογραφία στο όνομα της αποκάλυψης της αλήθειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, τέλος δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα να μην πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε το Ριζοσπάστη αλλά και το ΚΚΕ να ξεπεράσει τα προβλήματα του, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που πάντα πολεμούσαμε και βλέπαμε να έρχεται από την απέναντι όχθη.



 Καλούμε ΤΩΡΑ την ΕΣΗΕΑ που μέχρι στιγμής κάνει ότι δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα, να πράξει τα δέοντα. Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάτη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1444826
ΠΡΕΖΑ TV
24-12-2012

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΖΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ..ΟΣΟ Κ ΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ Π ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ . ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ..ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΩ..ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

O πόνος τους δεν είναι αυτές καθαυτές οι απολύσεις, αλλά η πολιτική του ΚΚΕ, το ίδιο το ΚΚΕ και φυσικά το όργανο της ΚΕ ο «Ριζοσπάστης»,το επιβεβαιώνουν, στα κυριακάτικα φύλλα (π.χ. «Βήμα», «Εθνος»), με καρμπόν ρεπορτάζ, το ίδιο και στην «Αυγή», και ούτε λίγο ούτε πολύ συνδέουν τις απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» με την πολιτική του ΚΚΕ, που δεν ασχολείται τάχα με τα λαϊκά προβλήματα αφού όλα τα παραπέμπει στη λαϊκή εξουσία, αναμασούν τα όσα έγραφαν (τα ίδια που γράφουν και τώρα), για το εκλογικό αποτέλεσμα, μιλούν περί «σεχταριστικής γραμμής του ΚΚΕ» κ.λπ. Η «Αυγή» έφτασε μάλιστα να γράφει ότι «το ΚΚΕ δεν είναι εργαλείο στην υπηρεσία του λαού». Αλλά μήπως στην «Αυγή» και στο ραδιοσταθμό τους το «Κόκκινο» δεν έχουν πολύμηνες καθυστερήσεις στους μισθούς; Δεν ξέρουν λοιπόν; Ξέρουν αλλά άλλος είναι ο σκοπός τους.

Και κάτι προς το ΠΡΕΖΑ ΤV,
Γιατί την κάνετε αβαβα την κάθε μαλακία του υποτιθέμενου «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.

«Ποια εφημερίδα έκανε το πιο εγκωμιαστικό άρθρο για την Μαριάννα Λάτση;».


Θα ήταν δυνατόν να φανταστείτε ότι θα υπήρχε εφημερίδα που απευθύνεται σε αριστερό αναγνωστικό κοινό να ξεκινάει άρθρο της γράφοντας «Επιχειρηματικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία της Μαριάννα Λάτση στη χθεσινή εκδήλωση στο “Παλλάς Αθηνά” (έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), όπου υπογράμμισε και την ανάγκη συμβολής της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης…» και να συνεχίζει μέσα απ’ τα λόγια της Μ.Λ να κάνει την αγιογραφία του Ομίλου Λάτση;

Και όμως αυτό έγινε μέσα απ’ τις σελίδες της «Αυγής» την Τετάρτη 12/12. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον λόγο που η εφημερίδα που εκφράζει τις απόψεις του Σύριζα προέβει σ’ αυτό το δημοσίευμα. Δυστυχώς μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνουμε, αφού δεν μπορέσαμε να τεκμηριώσουμε κάτι που φανταζόμαστε. Σίγουρα όμως αυτό το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο και έχει την σκοπιμότητα του.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=736107

Ουστ ρεεεε

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γνωστό "ηλίθιε" πρέζα ότι όταν το κόμμα απολύει το κάνει για το συμφέρον του επαναστατικού κινήματος.
Βοήθεια σας 4,32 & 7,29

Ανώνυμος είπε...

ωραιο βιντεο της χ.α.στο left.gr

Ανώνυμος είπε...

Το κκε Α.Ε.,όπως όλες οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις,έχουν σκοπό το κέρδος.Μόλις μειώνεται κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι συνεπείς καπιταλιστές.Απολύει εργαζόμενους.Και μην πεί κανείς απο τους οπαδούς του ότι το κκε Α.Ε δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση γιατί θα γελάνε και τα μαρούλια.Απομένει λοιπόν τώρα να πάει το ηρωικό παμε έξω απο τις εγκαταστάσεις του ριζοσπάστη και να φωνάζει...νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.Όσο και να προσπαθεί αυτο το σταλινικό μόρφωμα να κρυφτεί,ο λαός τους κατάλαβε και αποκαλύφθηκε ο ρόλος του,αυτο δηλαδή που ήταν πάντα.Το βασικότερο δεκανίκι της άρχουσας τάξης και του συστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά το κκε δείχνει το στεγνό φασιστικό και καπιταλιστικό του πρόσωπό του. Μετά τους βολεμένους εργατοπατέρες που βγάζουν λεφτά χωρίς να δουλεύουν έχουμε και τους απολυμενους με μνημονιακους νομούς. Βέβαια όλα φαίνονται λογικά μίας και το κκε είναι το μονό κώμα που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ τα οικονομικά του.

Ανώνυμος είπε...


Το χειρότερο απ'τα χειρότερα που κάνει το ΚΚΕ και στο Ριζοσπάστη και στην Τυποεκδοτική και στη ΝΕΟΣΕΤ και παντού είναι ότι πετάει στον Καιάδα τα μη μέλη και τα απλά μέλη για να αφήσει άβρεχτα ή περίπου άβρεχτα τα μεροκάματα των στελεχών.
Κανένα άλλο κριτήριο δεν υπάρχει.
Ειδικά στη ΝΕΟΣΕΤ γελάνε και τα τσιμέντα από πέρυσι.
Τα μεγαλοστελέχη έπαιρναν 3χίλιαρα και βάλε,και για να μην τους αγγίξουν τους μισθούς προτίμησαν να πετάξουν στην ανεργία απλούς εργαζόμενους.
Κάποιος είπε για την πολιτική του ΚΚΕ που ενοχλεί.ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ η πολιτική του ΚΚΕ,εκτός απ'τους εργάτες.Η πολιτική του ΚΚΕ,
όπως ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ στα μαγαζιά του,είναι το καλύτερο επιχείρημα και το μεγαλύτερο άλλοθι
των αστών.Αλλά μην ανησυχείτε,ο κόσμος κατάλαβε τη βρωμιά σας και θα σας πετάξει σύντομα έξω απ'τη Βουλή.
Και μη βρεθεί κανα τσουτσέκι που παίρνει μεροκάματο απ'το ΚΚΕ και πει ότι το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με τη ΝΕΟΣΕΤ,ε;Για αρχή ας πιάσει κανα παλιό Ριζοσπάστη και ας βρει τη δήλωση της Παπαρήγα που έλεγε ''για το λαϊκό χαρακτήρα της ΝΕΟΣΕΤ''.Μετά ας ρωτήσει κανέναν εργαζόμενο στη ΝΕΟΣΕΤ,νυν ή πρώην,
για να του πει.Αυτά φτάνουν για αρχή.
Μερικοί που έχουν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΚΕ και ζούνε σε βάρος των εργατών
να πάνε να ψάξουν μεροκάματο αλλού.
Δεν θα ζούνε αυτοί σε βάρος όλων των άλλων.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ.
Άλλος εξυπνάκιας λέει για ισολογισμούς.Λαγός τη φτέρη έσειε,κακό της κεγαλής του.
ΛΟΙΠΟΝ:ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ;
ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠ'ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.
ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΑΤΑ,ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥΛΟ.ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...


ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΠΑΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΚΥΨΑΝΕ ΤΟ
ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ
ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ Η' ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1)ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ;ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΙ ΑΦΗΝΩ ΑΠΕΞΩ ΤΟΥΣ ''ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ'' ΣΤΙΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ,ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΧ Η ΝΕΟΣΕΤ,ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ).ΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000 ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ;ΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΕΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ;
2)ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ,ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ;
3)ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Η' ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ;
4)ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠ'ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;Η' ΜΗΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΝΑΠΟΔΑ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ''ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ'' ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ;ΜΗΠΩΣ ΠΕΤΑΞΕ
ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΗ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ;
5)ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΟΥΧΑ
ΑΠ'ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
6)ΓΙΑΤΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ,ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ,ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ;ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;