Τον πλήρη έλεγχο των λογαριασμών του ΕΟΤ επιχείρησε να έχει ο τέως γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Νίκος Καραχάλιος, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, από... τα στόματα των οποίων κρέμεται και η τύχη του!Την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο η ΕΔΕ εντός του ΕΟΤ όσο και η εισαγγελική έρευνα, για την αναζήτηση του προσώπου που έδωσε εντολή να πάει το μπλοκ επιταγών στον ειδικό σύμβουλο Κώστα Βασιλάκο, οι υπάλληλοι με «έγγραφο-φωτιά», που αποτελεί πλέον μέρος της δικογραφίας της υπόθεσης, αποκαλύπτουν ότι ο κ. Νίκος Καραχάλιος ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να έχει ο ίδιος τον έλεγχο των extrait (κίνηση-αποκόμματα) των λογαριασμών και όχι το λογιστήριο, ως είθισται.
Το έγγραφο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, που φέρει την υπογραφή Καραχάλιου, έχει αριθμό πρωτοκόλλου (514164, ημερομηνία 7/12/2012) και ο τίτλος του αναφέρει: «Αίτημα αποστολής των extrait όλων των λογαριασμών του Οργανισμού μας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα ΕΟΤ».
Δεν έγινε δεκτό
«Ζήτησε να έχει το γραφείο του τον έλεγχο των λογαριασμών. Υπέγραψε και έστειλε το αίτημά του στην τράπεζα, αλλά όπως ήταν φυσικό αυτό επεστράφη. Δεν μπορεί να μην έχει γνώση το λογιστήριο για την κίνηση των λογαριασμών», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΤ, κ. Κωνσταντίνος Ράντος.
ΤΟ ΕΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ
Στο δυσάρεστο κλίμα σε βάρος του στο υπουργείο Τουρισμού ήρθε λίγο καιρό μετά να προστεθεί το... εισιτήριο του πρώην μοντέλου και γυμνάστριας Γιάννας Νταρίλη, που ήρθε από την Αμερική για να παραστεί στα εγκαίνια μιας έκθεσης. Το κόστος του εισιτηρίου επιβάρυνε τον ΕΟΤ, προκαλώντας την έκρηξη της Ολγας Κεφαλογιάννη, που ήδη είχε αρχίσει να διαρρέει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό παρέμεναν ακέφαλα. Παρά τις προσπάθειες υπεράσπισης του έργου και της θέσης του, η αποπομπή του δεν άργησε να έρθει...
Ο πυρήνας της ΕΔΕ που διεξάγεται στον Οργανισμό είναι εάν ο τέως γενικός γραμματέας έδωσε εντολή σε υπαλλήλους να παραδώσουν στον ειδικό σύμβουλο το μπλοκ των επιταγών, κάτι που είναι παράνομο. Δεν είχε κανένα δικαίωμα, εκ της θέσεώς του, ο σύμβουλος και μετακλητός υπάλληλος Κώστας Βασιλάκος να έχει στα χέρια του επιταγές του ΕΟΤ. Αυτήν τη στιγμή καλούνται ως μάρτυρες όλοι οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται, για να επιβεβαιώσουν ή όχι αν εδόθη εντολή από τον Νίκο Καραχάλιο. Ο Κώστας Βασιλάκος αποτελούσε προσωπική επιλογή του Καραχάλιου για τη συγκεκριμένη θέση και πρέπει να αποσαφηνίσει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο ένας άμεσος συνεργάτης του κατάφερε να έχει στη διάθεσή του καρνέ επιταγών της επίσημης Διοίκησης του Οργανισμού.
Εκανε φτερά
Το ερώτημα που γεννάται είναι εάν ο Βασιλάκος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του ή συνέβη κάτι άλλο. Πώς... έκανε φτερά το μπλοκ και πέταξε στα λάθος χέρια;
Οπωσδήποτε κάποιος διέταξε να έχει στην κατοχή του ο ειδικός σύμβουλος το επίμαχο καρνέ... και αυτός ο κάποιος θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών. Οι υπάλληλοι ισχυρίζονται ότι δρούσαν επ' ονόματι του τέως γενικού. Αλλωστε το αντίθετο θα ήταν εντελώς παράνομο, θα συνιστούσε κατάχρηση εξουσίας και όποιος αναλάμβανε την ευθύνη θα έπαιρνε στη συνέχεια επ' ώμου και τις συνέπειές της.
Για τη διαλεύκανση της ιστορίας, άντρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εγκατασταθεί στον ΕΟΤ, έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το λογιστήριο, έχουν σφραγίσει πόρτες και ταμεία, προκειμένου να μη διαφύγει κάτι.
Για σκευωρία σε βάρος του κάνει λόγο ο τέως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο με την πλαστογραφημένη επιταγή, για την οποία έχουν γίνει ήδη πέντε συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του ειδικού του συμβούλου κ. Κώστα Βασιλάκου. Ο ίδιος επιμένει στην πλαστογράφηση της υπογραφής του από τρίτους.
Η Ενορκη διοικητική εξέταση που έχει διαταχθεί από την υπουργό Ολγα Κεφαλογιάννη, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου.
'ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΕΚΤΑΝΗ '
Ο κ. Νίκος Καραχάλιος ισχυρίζεται ότι προσπαθούν να τον χτυπήσουν κυκλώματα που υπεξαίρεσαν 12 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΤ, γιατί δεν δέχθηκε να συγκαλύψει την υπόθεση:
«Διετέλεσα γενικός γραμματέας του ΕΟΤ για 12 εβδομάδες. Από τον πρώτο κιόλας μήνα διαπίστωσα μια σειρά από σοβαρές παρατυπίες και δυσλειτουργίες στον Οργανισμό, που αφορούσαν θέματα οικονομικής διαφάνειας, οργανωτικής λειτουργίας και επικοινωνιακής στρατηγικής.
...Κάθε ενέργειά μου, για να φέρει αποτελέσματα, έπρεπε και πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη. Γι' αυτό και όταν στις αρχές Δεκεμβρίου παρέλαβα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, και αφού ενημέρωσα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ και την υπουργό Τουρισμού, προχώρησα σε μια σειρά ενεργειών για τη διαλεύκανση της λογιστικής τρύπας των 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία διαπιστώνεται στο πόρισμα.
Από εκείνη την ημέρα, και εδώ και τρεις εβδομάδες, ξεκίνησε μια πρωτοφανής σε μέγεθος και χυδαιότητα εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου...».
Ο ΕΟΤ, από την πλευρά του, δεν επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη τρύπα των 12 εκατ.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
Το «άτακτο παιδί» που προκαλούσε θύελλες
Τον χαρακτηρισμό του «άτακτου παιδιού» της Κεντροδεξιάς έχει κατακτήσει... επαξίως ο κ. Ν. Καραχάλιος, ο οποίος στο εσωτερικό της ΝΔ διακρίθηκε για τους ισχυρούς φίλους και τους φανατικούς εχθρούς. Ο παραιτηθείς γ.γ. του ΕΟΤ, δεν είναι η πρώτη φορά που «πρωταγωνιστεί» σε υποθέσεις με έριδες, συγκρούσεις και ίντριγκες. Ωστόσο, όπως βεβαιώνουν όσοι τον γνωρίζουν καλά, δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή στην υπόθεση με την πλαστή επιταγή και υπογραμμίζουν ότι «ο Νίκος για μια ακόμη φορά εμπιστεύθηκε λάθος πρόσωπα».
Ο Ν. Καραχάλιος ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία ως πολλά υποσχόμενος, λίγο πριν από τις εκλογές του 2000. Εχει στενότατες φιλικές σχέσεις (Κολέγιο γαρ) με την οικογένεια Βαρβιτσιώτη και δη με τους δύο γιους του πρώην υπουργού, Μιλτιάδη και Θωμά, αλλά και με τον τότε πανίσχυρο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλο. Ηταν το πρόσωπο που τη νύχτα της εκλογικής αναμέτρησης του 2000 διαβεβαίωνε τους πάντες (και τον τότε αρχηγό του κόμματος) ότι η ΝΔ ήταν ήδη κυβέρνηση. Οταν τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά, η κατήφεια στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης τον συμπαρέσυρε...
Ο Ρουσόπουλος
Η είσοδος του Θ. Ρουσόπουλου στο «σύστημα Καραμανλή», σήμανε για τον Ν. Καραχάλιο την απομάκρυνσή του από τον «κύκλο» των συνεργατών του τότε προέδρου της ΝΔ. Εκείνος όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να οικοδομεί σχέσεις με άλλα σημαντικά στελέχη του κόμματος, όπως ήταν ο Μ. Λιάπης αρχικά και ο Β. Μεϊμαράκης στη συνέχεια. Η παρόρμησή του όμως δεν τον άφηνε να δει «καθαρά» και να κάνει εκείνες τις συμμαχίες που θα του επέτρεπαν να είχε μια πιο ομαλή πολιτική εξέλιξη.
Το 2007, ο Ν. Καραχάλιος εκφράζει για πρώτη φορά τη διάθεση να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής. Επιλέγει το υπόλοιπο Αττικής, περιφέρεια στην οποία είχε αποφασίσει να κατέλθει ο Θ. Ρουσόπουλος.
Οπως αναμένετο, η υποψηφιότητα Καραχάλιου «κόβεται» παρά το ότι λόγω των πυρκαγιών στην Ηλεία ο Θ. Ρουσόπουλος κατεβαίνει και πάλι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Εκείνη την περίοδο, ο Ν. Καραχάλιος προσκολλάται στον άλλο ισχυρό πόλο της κυβέρνησης Καραμανλή, στον Β. Μεϊμαράκη. Την ίδια ώρα οι εχθροί του εντός κόμματος πολλαπλασιάζονται. Ενα ακόμη πρόσωπο που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική εξέλιξη του Ν. Καραχάλιου, αρχίζει να τον αντιμετωπίζει με καχυποψία. Πρόκειται για τον τότε γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη.
Μοιραίο λάθος
Ο Ν. Καραχάλιος δεν αντιλαμβάνεται το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για το πρόσωπό του και συνεχίζει τις επιθέσεις του κατά του Θ. Ρουσόπουλου, τον οποίο μάλιστα καλεί με δημόσια δήλωσή του μετά από τις εκλογές του '07 να επιστρέψει (!!) την έδρα του στην παράταξη μετά τη ζημία που της προκάλεσε.
Το «σύστημα Ρουσόπουλου» απάντησε λίγα χρόνια μετά. Το 2009 με αφορμή μια συνέντευξη του Ν. Καραχάλιου στη «Herald Tribune», αποπέμπεται με απόφαση Ζαγορίτη από τη θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού. Ο τότε γραμματέας Ενημέρωσης Π. Λειβαδάς είχε φροντίσει να διανείμει το σχετικό κείμενο με τις επικριτικές για την κυβέρνηση Καραμανλή δηλώσεις Καραχάλιου σε όλα τα υπουργεία και στο Μέγαρο Μαξίμου. Τελευταίο χαρτί για τον κοσμοπολίτικη πολιτικό, ήταν η Ευρωβουλή. Ζητά -μέσω και πάλι του Β. Μεϊμαράκη- μία εκλόγιμη θέση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009. Εισπράττει όμως και πάλι αρνητική απάντηση.
Από τότε μέχρι σήμερα περιπλανήθηκε αρκετά? από το Κολέγιο Αθηνών που επέτρεψε ως εργαζόμενος, μέχρι σεμινάρια στις ΗΠΑ έως ?τελικά? στον ΕΟΤ, όπου δεν έμεινε για περισσότερο από έναν μήνα. Οπως λένε χαρακτηριστικά όσοι τον γνωρίζουν «αυτός είναι ο Νίκος... Δεν στεριώνει πουθενά».
ΕΝΑΣ 'ΦΙΛΟΣ' ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
Η κόντρα του Ν. Καραχάλιου με τον Θ. Ρουσόπουλο ήταν καθοριστική και φαίνεται ότι τον καταδιώκει ακόμη, αφού ο Π. Λειβαδάς, με τον οποίο συγκρούστηκε στην περίπτωση του ΕΟΤ, ήταν «πουλέν» του «νούμερο δύο» των κυβερνήσεων Καραμανλή
Γιάννης Σαραντάκος
ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ iPHONE KAI LAPTOΡ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠ' ΑΤΜΟΝ
Τις μέρες που τα δημοσιεύματα τον ήθελαν εκτός ΕΟΤ και να μην ανανεώνεται η θητεία του μέχρι το τέλος του χρόνου, ο Νίκος Καραχάλιος υπέγραφε ως γενικός γραμματέας του Οργανισμού αποφάσεις για προμήθεια κινητών τηλεφώνων και laptop ιδιαίτερα μεγάλης αξίας για τις υπηρεσιακές ανάγκες της Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, στις 18-12-2012 υπεγράφησαν τρεις αποφάσεις που αφορούσαν την αγορά ενός κινητού iPhone 4S αξίας 629 ευρώ, ένα κινητό τύπου Blackberry 9900 Bold αξίας 549 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή Sony Vaio αξίας 1.139 ευρώ. Προφανώς τα συμβατικά κινητά τελευταίας τεχνολογίας που κοστίζουν λιγότερα χρήματα, δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες και επιλέχθηκαν πιο... μοδάτα, που προσδίδουν κύρος.
Ενδεικτικό είναι πως λίγες μέρες νωρίτερα, στις 13-12, είχε εγκριθεί και κονδύλι ύψους 4.500 ευρώ προς μία συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να πληρωθούν οι τηλεφωνικοί λογαριασμοί της Διοίκησης του ΕΟΤ, που αφορούσαν μόνο τον μήνα Νοέμβριο.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου