Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ


Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους στις οδούς Εμμ. Μπενάκη και Α.Μεταξά, και μέσα σε λίγη ώρα ελάχιστοι κάδοι δεν «κάπνιζαν». Μολότοφ και πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν κατακλυσει την πλατεία Εξαρχείων και τους γύρω δρόμους. 


Εκτεταμένη χρήση χημικών γίνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία και στην γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. 

Έντονη ένταση επικράτησε στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας. Νεαροί κατέστρεψαν τις λαμαρίνες στο υπό ανακαίνιση κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στη Σπ.Τρικούπη ενώ την εμφάνιση του για πρώτη φορά στα στενά των Εξαρχείων έκανε και το υδροβόλο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. «Αίας».

Ανοιχτοί είναι πάντως οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστημίου και κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς έκαναν πορεία προς τη Βουλή για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

To hashtag στο Twitter είναι #6dgr.

Κατόπιν σημαντικό τμήμα των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, όπου στις 9:00 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος μαθητής.
Λίγο πριν τις 6:30 υπήρξαν μικροεπεισόδια στα Προπύλαια, μπροστά στην είσοδο του Πανεπιστημίου, πάνω στον πεζόδρομο, με ανταλλαγή μολότοφ και χημικών ανάμεσα σε νεαρούς και άνδρες της ομάδας Δέλτα. 

Τα επεισόδια δεν έλαβαν μεγάλη έκταση και αμέσως μετά ξεκίνησε η πορεία.

Το πρωινό συλλαλητήριο

Σε επεισόδια περιορισμένης έκτασης που είχαν προηγηθεί νωρίς το απόγευμα, η αστυνομία προχώρησε σε 19 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Δεκάδες ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Πέμπτη κατά της αστυνομικής και παρακρατικής βίας, καθώς και κατά της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Κλειστή ο οδός Πανεπιστημίου και οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο.

Στη Θεσσαλονίκη, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, και η Αστυνομία προχώρησε σε 5 προσαγωγές.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση μαθητών και σπουδαστών στα Προπύλαια.
Στις 12:45 ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα
Στις 13:00 η πορεία -περίπου 1.500 άτομα- έφτασαν στην Γεωργίου Α' στα ξενοδοχεία
Στις 13:15 η πορεία κατευθύνθηκε και πάλι προς την Πανεπιστημίου για να κατέβει προς τα Προπύλαια.
Στις 13:30 η πορεία έφτασε στην Ομόνοια, όπου επικράτησε ένταση, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν έναν μαθητή
Στις 13:40 οι μαθητές και οι σπουδαστές διασκορπίστηκαν προς την Αγ.Κωνσταντίνου, την Πειραιώς και τους γύρω δρόμους.
Στις 13:50 στην Ομόνοια έφτασε και το τελευταίο μπλοκ διαδηλωτών.
Στις 14:00 μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Ιπποκράτους. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
6-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: