Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2012

ΝΕΚΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΣΕ ΒΙΤΡΙΝΑ PET SHOP ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ-VIDEO ΣΟΚ



Οι φωτογραφίες και το βίντεο, που βλέπετε εδώ, δείχνουν το κουταβάκι που παρέμενε μέχρι σήμερα το πρωί πλάι στο νεκρό αδερφάκι του μέσα στη βιτρίνα του καταστήματος καλλωπισμού και πώλησης ζώων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φιλολάου στο Παγκράτι.
Οι αυτόπτες μάρτυρες, που είναι πέντε, όμως αν και κάλεσαν την Αστυνομία και πήγαν επί τόπου για να διαμαρτυρηθούν δεν κατάφεραν το πτώμα του ζώου να κατασχεθεί, ώστε να του γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του για να διαπιστωθεί αν τελικά φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.


Όπως μας πληροφόρησαν γίνονται ενέργειες από το πρωί, ώστε με εισαγγελική παραγγελία να κατασχεθεί το πτώμα του ζώου. Όμως μπορεί να είναι ήδη αργά. Όποιος θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του, πολύ απλά ξεφορτώνεται το πτώμα…

Τα παράπονα και οι ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου καταστήματος, είναι πολλά, αλλά δυστυχώς δεν έχουν γίνει επίσημα.

Μόνο μετά την καταγγελία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας έγινε έλεγχος στις 20 Ιουνίου 2011 από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών και αποδείχτηκε, ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε άδεια για πώληση κουταβιών και γατιών… Όμως στην έκθεση αυτοψίας οι κτηνίατροι έγραψαν, ότι οι κανόνες ευζωίας τηρούνται.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι πρώην αστυνομικός και όσοι διαμαρτύρονται, γι’ αυτά που βλέπουν εκεί, λένε ότι τον καλύπτουν οι πρώην συνάδελφοι του.

Το περιστατικό με το κουτάβι μπορεί να μην αποκαλύψει μια θεωρία συνομωσίας ή μια συγκάλυψη, που συμβαίνει για χρόνια. Είναι βέβαιο όμως ότι με αφορμή τον θάνατο του ζώου και αφού στοιχεία υπάρχουν, πρέπει να γίνει εκ νέου έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ζώα δεν είναι προϊόντα, τα οποία απλώς καταναλώνουμε...
http://www.zoosos.gr/article/3116/egluphe-nekro-aderphaki-tou-mesa-ste-vitrina-tou-pet-shop
ΠΡΕΖΑ TV
5-12-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγοραστε φιλοζωοι του κωλου κουταβακια ρατσας απο pet shop και μην υοθετειτε καποιο απο τα δεκαδες αδεσποτακια που εχουν αναγκη

Ανώνυμος είπε...

Τί λες αγάπη μου... αν σταματήσουν να πουλάνε ζώα, πού θα βρίσκουν καθαρόαιμα πιτμπουλ οι χρυσαυγίτες για τις κυνομαχίες που διοργανώνουν; πού θα βρίσκει Κ9 ο κάθε ψωνισμένος στρατόκαυλος με μικρό πουλί που θέλει σκύλο με μεγάλο στόμα (και αυτοκίνητο με πολλά κυβικά) για να χει και αυτός κάτι να καμαρώνει;