Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»


Τον δρόμο για το ακροατήριο παίρνει η υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος τοκογλύφων, που εξαρθρώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό κατηγορούμενο τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη (φωτογραφία). Ο εισαγγελέας που ανέλαβε τη δικογραφία μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη του Καραμπέρη και ακόμη 13 προσώπων. Οι εμπλεκόμενοι προτείνεται να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, εκβίαση και ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η ομάδα Καραμπέρη δάνειζε χρήματα με τόκο 5%-15% μηνιαίως, εκβίαζε και απειλούσε επιχειρηματίες, ενώ τα τελευταία οκτώ χρόνια είχε κέρδη από τοκογλυφική δράση που ανέρχονται στα 40,3 εκατ. ευρώ. «Αξίωνε εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών, απειλώντας ότι αν δεν του αποδίδονταν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των δανειζομένων», αναφέρεται στην πρόταση, ενώ γίνεται αναφορά και σε αυτοκτονίες επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, που φέρονται να έπεσαν θύματα της ομάδας Καραμπέρη.
Η δικογραφία της μεγάλης υπόθεσης τοκογλυφίας χωρίστηκε σε τέσσερις μικρότερες, καθώς διαπιστώθηκε ότι αφορά ισάριθμες ομάδες με ξεχωριστή δομή και δράση.
ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: