Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2013

25.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ


Το επόμενο διάστημα θα απολυθούν περίπου 25.000 τραπεζοϋπάλληλοι, λόγω των αλλαγών στον τραπεζικό χάρτη και της προσπάθειας περιορισμού του κόστους λειτουργίας, καθώς, όπως φαίνεται, ο πακτωλός δισ. του Δημοσίου δεν τους φτάνει. Η αρχή θα γίνει από την Εθνική Τράπεζα, που πρόσφατα εξαγόρασε τη Eurobank


Όπως παραδέχθηκε χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου, σε κλείσιμο θα οδηγηθεί το 25% του δικτύου των καταστημάτων του νέου ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, ενέργεια απαραίτητη για να υπάρξουν συνέργειες και οικονομίες κλίμακας στο νέο σχήμα. Ενώ το όνομα Eurobank θα εκλείψει, αφού η τράπεζα θα απορροφηθεί από την Εθνική.

Ολοταχώς για κλείσιμο υποκαταστημάτων και απολύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» που επικαλείται στελέχη των τραπεζών, σε ορίζοντα τριετίας και αφού ολοκληρωθούν οι τραπεζικές ανακατατάξεις και δημιουργηθούν τα νέα σχήματα, από τον κλάδο θα αποχωρήσουν περισσότεροι από 20.000 τραπεζοϋπάλληλοι.

Ωστόσο, διευκρινίζουν πως στο μεγαλύτερο μέρος τους οι αποχωρήσεις αυτές θα αφορούν συνταξιοδοτήσεις και προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Θα απολυθούν περίπου οι μισοί εργαζόμενοι σε βάθος διετίας

Η αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων θα αφορά τόσο το δίκτυο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η αγορά εκτιμά ότι μέχρι το 2015 θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες περί τα 25.000 άτομα (σε σύνολο 56.000 εργαζομένων), είτε με προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ή συνταξιοδότησης, είτε λόγω απόλυσης.
http://www.thepressproject.gr/article/36265/Prosexos-25000-apoluseis-stis-trapezes
ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: