Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

ΣΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ


Δεμένα κρατά από σήμερα το πρωί και για δύο ημέρες η ΠΝΟ τα πλοία στα λιμάνια. Οι ναυτεργάτες προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά μπροστά από τον Αγιο Διονύσιο, ενώ αύριο θα συνεδριάσουν εκ νέου για να καθορίσουν τη στάση τους.


Η ομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου του υπ. Ναυτιλίας, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, την επαναφορά της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης στον Οίκο Ναύτου και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Σε ανακοίνωση υποστήριξης των απεργών της ΠΝΟ ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να θυσιάζει τους ναυτεργάτες στον βωμό του κέρδους των εφοπλιστών».
Αντιδράσεις
Τα δεμένα καράβια στα λιμάνια θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους αγρότες, τονίζουν με έμφαση οι παραγωγοί της Κρήτης που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο «ζενίθ» των εξαγωγών κηπευτικών.
Μάλιστα εκπρόσωποι των αγροτών και της Αυτοδιοίκησης επικοινώνησαν με συνδικαλιστές της ΠΝΟ και εκπροσώπους της κυβέρνησης, καλώντας τους ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια παρατεταμένη απεργία.
«Σεβόμαστε τον αγώνα των ναυτεργατών, αλλά θα πρέπει κι εκείνοι να σεβαστούν τον κόπο μας. Εάν η απεργία συνεχίσει πέραν των 48 ωρών, τότε απειλούμαστε με οικονομική καταστροφή, καθώς χάνουμε τις αγορές του εξωτερικού», δηλώνουν στο «Εθνος» εκπρόσωποι των καλλιεργητών πρώιμων κηπευτικών. Την παρέμβαση του υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Σ. Αναστασάκης, προκειμένου να μη ζήσει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης τις παλινωδίες προηγούμενων ετών από τη μεταφορά των κηπευτικών στις αγορές.

ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: