Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΜΕ 50 ΝΕΚΡΟΥΣ


Τουλάχιστον 50 άνθρωποι-κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι- σκοτώθηκαν και άλλοι 90 τραυματίστηκαν μετά την εξέγερση που ξέσπασε στις φυλακές της Ουριμπάνα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.
Ο διευθυντής των φυλακών που βρίσκονται στα βορειο-ανατολικά της Βενεζουέλας ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στους 54.Σύμφωνα με την υπουργό Ποινικών Υποθέσεων οι ταραχές ξέσπασαν όταν ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί στις φυλακές επιθεώρηση για να κατασχεθούν όπλα.


Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν αντίπαλες συμμορίες που μάχονται για τον έλεγχο των φυλακών, κρατούμενοι και δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη. Οι 34 φυλακές της Βενεζουέλας έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν μόλις το ένα τρίτο των 50.000 κρατουμένων που βρίσκονται σήμερα σε αυτές. Πολλοί από τους κρατούμενους είναι οπλισμένοι και κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε εξεγέρσεις ή συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για ανίκανη και ανεύθυνη κυβέρνηση ενώ κυβερνητικές πηγές δεσμεύτηκαν να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

(Πηγή:ΑΠΕ, Reuters)
ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: