Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2013

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»…ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Στην απόλυση οδηγούνται την ερχόμενη εβδομάδα οι 65 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που είχαν προσληφθεί ως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό από τη ΜΚΟ «Αθηνά ΑΜΚΕ» στα πλαίσια των 5μηνων προγραμμάτων «Κοινωφελούς εργασίας».


Την ίδια ώρα περίπου 60 εργαζόμενοι αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο μήνα και οι ελλείψεις σε προσωπικό θα είναι δραματικές για τις συνθήκες δουλειάς και νοσηλείας. Εξάλλου οι από δω και στο εξής προσλήψεις θα είναι είτε με μπλοκάκι, είτε με επικουρικούς, δηλαδή προσωρινή απασχόληση.

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καταγγέλλει πως η ΜΚΟ ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν εγγράφως πως δούλευαν σαν γραμματειακή υποστήριξη, την ώρα που ανάμεσα σε άλλες ειδικότητες είναι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, φυσικοθεραπευτές, επισκέπτες Υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά. Αυτό σημαίνει πως ορισμένοι θα χάσουν τα ένσημα των ΒΑΕ, ενώ στην προϋπηρεσία τους δεν θα φαίνεται το πραγματικό αντικείμενο της εργασίας τους. Για το θέμα των απολύσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων με 5μηνες συμβάσεις θα γίνει Γενική Συνέλευση την Πέμπτη στο νοσοκομείο.
902.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: