Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2013

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ


«Κλειδί» θεωρείται η συμπληρωματική κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, έπειτα από την αποκάλυψη ότι το USB stick που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Μαζί με τον κ. Διώτη έχει κληθεί για τον ίδιο λόγο και ο προκάτοχός του Γιάννης Καπελέρης.


Με βάση το εύρημα του χρόνου μεταγραφής του USB stick, οι εξηγήσεις που ζητούνται από τον κ. Διώτη αφορούν και το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου. Ο κ. Διώτης έχει τηρήσει μέχρι στιγμής στάση σιωπής και δεν είναι γνωστό τι θα υποστηρίξει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση υλικού που θα διαφωτίσει την περαιτέρω έρευνα, δεδομένου ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν στη Βουλή οι ψηφοφορίες για την Προανακριτική Επιτροπή. Η κατάθεση του κ. Διώτη -πιθανώς με γραπτό υπόμνημα- θεωρείται κρίσιμη, καθώς από αυτή θα εξαρτηθεί εάν θα κλείσει τώρα η έρευνα ή όχι.

Στο μεταξύ, νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η καταγγελία της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Διώτη στις 8 Ιουλίου, ημέρα δημιουργίας του επίμαχου USB stick.

To ΠΑΣΟΚ απάντησε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επίδοξους μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ» οι οποίοι «ξεκινούν νέο γύρο δήθεν 'αποκαλύψεων' για να καλύψουν την αποκαλυφθείσα σκευωρία τους». «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί σήμερα αυτήν την τρομακτική «αποκάλυψη» για να αποδείξει ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης είχαν συναντηθεί πριν από τα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου, όπως κατέθεσαν και οι δύο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του αναπληρωτή υπουργού κ. Π.Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη. Το παράδοξο είναι το ακριβώς αντίστροφο: ότι ο κ. Διώτης δεν ενημέρωσε τον νέο υπουργό αμέσως, αλλά περίμενε σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού (17-6-2011) για να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του και να τον ενημερώσει για τη λίστα Λαγκάρντ» πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού απάντησε στις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση σκευωρίας σε εξέλιξη». «Κάποιοι όμως θέλουν να κατασκευάζουν σενάρια και συνωμοσίες. Αυτό έχουμε πάλι σήμερα. Άλλη μια υπόθεση συνομωσιολογικού χαρακτήρα, άλλη μια επιχείρηση σκευωρίας σε εξέλιξη, όλα εκτός πραγματικότητας. Και βέβαια, δεν υπήρξε καμία τέτοια συνάντηση, με το περιεχόμενο που αναφέρεται ή υπονοείται. Τελεία και παύλα» αναφέρει.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
13-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: