Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2013

ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρόταση για μία ψηφοφορία, με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με τα τέσσερα εγκαλούμενα πολιτικά πρόσωπα και δίπλα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις προτάσεις των τριών κομμάτων, υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Δ. Παπαδημούλη.
 Αμέσως μετά την ανάγνωση της πρότασης επί της διαδικασίας από τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για απόλυτη γελοιοποίηση του κοινοβουλίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Γίνονται λάστιχο τα πάντα, το Σύνταγμα, ο Κανονισμός της Βουλής και η δημοκρατική μας παράδοση, σχολίασε και έκανε λόγο για ένα ακόμη βήμα πανικού της κυβερνητικής πλειοψηφίας με στόχο το κουκούλωμα. Πρόκειται, είπε, για απόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όχι της Διάσκεψης των Προέδρων και γίνεται για να μπορούν κάποιοι βουλευτές να κάνουν σκασιαρχείο μετά την πρώτη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, μόνη λύση είναι μία, ενιαία ψηφοφορία, με καθολική συμμετοχή των βουλευτών και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και της  υποχρέωσης του βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα. 
Νωρίτερα, ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει να διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της διαδικασίας όχι δια εγέρσεως, αλλά με ονομαστική ψηφοφορία.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει μία ομόφωνη κοινοβουλευτική παράδοση να ψηφίζουν με μυστική ψηφοφορία οι βουλευτές για όλα τα πρόσωπα, για τα οποία ασκείται η δίωξη. Η πρόταση της για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες καταργεί και την ελεύθερη βούληση των βουλευτών και τη μυστικότητα της ψήφου», παρατήρησε ο κ. Παπαδημούλης και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει μέχρι τέλος και θα συμμετέχει σε όλες τις ψηφορορίες. 
naftemporiki με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: