Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2013

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΙΚΑΚΙΑ-ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΘΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ..ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ


Απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει η αποκάλυψη της έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, ότι το USB που τους παραδόθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ είχε «ημερομηνία γέννησης» 8-7-11, καλείται να δώσει σήμερα ή αύριο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, που έχει βρεθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης έχουν ξανακαλέσει (ως υπόπτους) τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη (στους οποίους αρχικά καταλόγισαν υπεξαγωγή εγγράφου και παράβαση καθήκοντος), με στόχο να έχουν τις δικές τους εξηγήσεις πάνω στα νεότερα στοιχεία της έρευνας, προκειμένου να στείλουν τα σχετικά στοιχεία της δικογραφίας στη Βουλή αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, ώστε να έχουν τα κόμματα μία πληρέστερη εικόνα των πραγμάτων εν όψει της ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο πρόκειται να υποβάλουν γραπτό υπόμνημα και θεωρείται πιθανό οι οικονομικοί εισαγγελείς να επιμείνουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις κυρίως σχετικά με την ημερομηνία της μεταγραφής του USB και τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τον χρόνο νόθευσής του, τον αριθμό των USB που κυκλοφορούν, τα πρόσωπα που εμπλέκονται κ.λπ. Ο Ι. Καπελέρης θα αρνηθεί και πάλι ότι πήρε USB στα χέρια του, αφού του δόθηκε ιδιόχειρο σημείωμα για να ελέγξει το προφίλ 10 ατόμων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις.
Ο Ι. Διώτης, που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο κεντρικό κάδρο και της πολιτικής αντιπαράθεσης -σύμφωνα με πληροφορίες- θα επιμείνει ότι έχει καταθέσει την αλήθεια και πως δεν σχετίζεται ούτε με την αντιγραφή (της 8-7-11) ούτε με την αλλοίωση του USB, αποκρούοντας κατηγορηματικά κάθε μομφή σχετικά με τη νόθευση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να υποστηρίξει ότι δεν έχει πει ψέματα σε καμία φάση της διερεύνησης της υπόθεσης, ούτε στο σκέλος της διαβεβαίωσης που έδωσε στη Βουλή και στους εισαγγελείς ότι δεν είχε κρατήσει αντίγραφο. Θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι η ημερομηνία μεταγραφής στις 8-7-11, που έδωσε η έως τώρα έρευνα, δεν σημαίνει τίποτα και δεν μπορεί να εμπλέξει τον ίδιο, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο «στικάκι».Το ενδεχόμενο αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης ίσως περιπλέξει και καθυστερήσει κάπως την έρευνα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητηθεί και η παρουσία τεχνικού συμβούλου.
Την ίδια στιγμή είναι αβέβαιο κατά πόσον οι οικονομικοί εισαγγελείς θα δώσουν το «στικάκι» στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως τους είχε παραγγείλει αρχικά να κάνουν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής, καθώς φάνηκε να διστάζουν σε μία τέτοια προοπτική σε αυτήν τη φάση, για να μην προκύψουν καθυστερήσεις και προσκόμματα σε μία περίοδο που όλα «τρέχουν» στη λογική των ασφυκτικών προθεσμιών που έχει θέσει η διαδικασία ενώπιον της Βουλής. Η ημερομηνία της 8-7-11 για την εγγραφή του USB θα απασχολήσει έντονα τους εισαγγελείς για την παροχή εξηγήσεων, αφού τότε είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών (στις 17-6-11) ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν είχε αναλάβει ακόμα καθήκοντα ο Ευ. Βενιζέλος (ανέλαβε υπουργός Οικονομικών στις 8-8-11).
Στο πρώτο υπόμνημα ο Ι. Διώτης είχε αναφέρει ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου τού παρέδωσε το USB ατύπως, χωρίς διαβιβαστικό έγγραφο και χωρίς εντολή χειρισμού του στα μέσα Ιουνίου 2011, χαρακτηρίζοντας ασυνήθη τον τρόπο παράδοσης. Υποστήριξε ότι λόγω βεβαρημένου προγράμματος συνάντησε τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, «τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011», οπότε και του παρέδωσε το USB εκφράζοντας τις νομικές επιφυλάξεις του.
Ο Αν. Μπάνος για τα δημοσιεύματα
Ψευδείς χαρακτηρίζει τις φράσεις που του αποδίδονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» ο νομικός σύμβουλος του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κ. Αν. Μπάνος σχετικά με την κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς. «Σχετικά με τις αναρτήσεις σας στο "Enikos.gr" και στο real.gr που προβάλλουν το ρεπορτάζ της Real News παρουσιάζοντας σε εισαγωγικά φράσεις φερόμενες ως κατάθεσή μου, σας γνωρίζω ότι οι εν λόγω "φράσεις" είναι στο σύνολό τους ψευδείς, επισημαίνει ο κ. Μπάνος.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο πρώην υπ. Οικονομικών κράτησε στο συρτάρι του τη λίστα Λαγκάρντ επί 8 μήνες παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρη πως οι διασταυρώσεις των στοιχείων που αφορούσαν τα πρόσωπα που είχε υποδείξει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατέγραφαν πως δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεών τους στην ελβετική τράπεζα HSBC.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: