Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ


Με ένα γιατρό εφημερίας μένει το Κέντρο Υγείας Ροδολίβους, στις Σέρρες, μετά από σχετική απόφαση του διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ, ο οποίος προέτρεψε οι κάτοικοι της περιοχής να εξυπηρετούνται στα επείγοντα περιστατικά από το Νοσοκομείο Δράμας με ιατρική υποστήριξη από το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης. Η απόφαση για μείωση των γιατρών εφημερίας από δύο σε έναν, έχει προκαλέσει την αντίδραση φορέων και κατοίκων της περιοχής, καθώς οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

Ενας γιατρό εφημερίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο γιατρός κληθεί να μεταβεί σε κάποιο επείγον περιστατικό, το Κέντρο Υγείας θα μείνει χωρίς γιατρό να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα άλλα έκτακτα περιστατικά.
Χθες, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Γ. Βογιατζής, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για τη μείωση των εφημερευόντων γιατρών στο ΚΥ Ροδολίβους.
Το ΚΥ Ροδολίβους εξυπηρετεί σήμερα 19 χωριά σε μια ορεινή περιοχή που απλώνεται σε πολύ μεγάλη έκταση και με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες για τους χειμερινούς μήνες. Τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτει υπερτριπλάσιο πληθυσμό (παραθεριστές, παιδικές κατασκηνώσεις, κλπ.). Επίσης, λόγω της γεωγραφικής του θέσης (βρίσκεται στα σύνορα των νομών Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας και Καβάλας), εξυπηρετεί την Εγνατία Οδό, από την Ασπροβάλτα μέχρι την ακτή Οφρυνίου, τον κάθετο άξονα που κατεβαίνει από τη Βουλγαρία στην Αμφίπολη, την Εθνική Οδό Δράμας Θεσσαλονίκης, την Ασπροβάλτα, τα Κερδύλλια, την Τούζλα και τον ορεινό όγκο του Παγγαίου.
Είναι το πιο απομακρυσμένο ΚΥ από το νοσοκομείο Σερρών, με αποτέλεσμα εάν φύγει ο οδηγός του ασθενοφόρου με τον ένα εφημερεύοντα γιατρό, να υπάρξει κενό ωρών ώσπου να αντικατασταθεί ο γιατρός, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Η απόσταση από το ΚΥ Νέας Ζίχνης είναι μεγαλύτερη από 25 χιλιόμετρα. Εαν συμβεί επείγον περιστατικό π.χ. στα Κερδύλλια, στα όρια του Δήμου, η απόσταση επί της ουσίας θα υπερδιπλασιαστεί και θα χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος για τη μεταφορά και τη αντιμετώπιση του περιστατικού
http://www.rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: