Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ


Συμπληρωματική δίωξη με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου ενδέχεται να ασκήσουν οι εισαγγελικές Αρχές στους δύο δράστες της δολοφονίας του 26χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του θύματος στην πατρίδα του. Τα έξοδα θα καλυφθούν από έρανο.

Το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν από το μεσημέρι, εκατοντάδες Πακιστανοί προσευχήθηκαν στην Πλατεία Κοτζιά. Μπροστά τους είχαν σε φέρετρο τον νεκρό μετανάστη. Από ένα τζάμι στο ύψος του προσώπου φαινόταν ο δολοφονημένος Λουκμάν Σαχτζάτ. Μόλις σίγησε ο ιμάμης, πλησίασε από το πλήθος των παρατηρητών μια μητέρα, Ελληνίδα. Εφερε τα δύο ανήλικα παιδιά της δίπλα στην κάσα και τους ζήτησε να την κοιτάξουν. Παραπέρα μια έφηβη έκλαιγε στον ώμο της μητέρας της τόσο γοερά λες και ήξερε το θύμα, παρότι το έβλεπε για πρώτη φορά. Ακολούθησε αντιφασιστική πορεία και συναυλία με μαζικότερη συμμετοχή σε σχέση με παλαιότερο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Το φέρετρο επέστρεψε στο γραφείο τελετών και στην Πλατεία Συντάγματος στήθηκαν καντίνες με σουβλάκια, κάποιος μάζευε υπογραφές υποστήριξης στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ενώ ακούστηκαν - εκτός από καταδίκες του φασισμού και της Χρυσής Αυγής - και φωνές κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης.
Ο Σαχτζάτ ήταν ένας από τους εκατοντάδες αθέατους εργάτες των λαϊκών αγορών. Από εκείνους που πιάνουν δουλειά χαράματα, με μεροκάματο 20-30 ευρώ. Στον δρόμο για τη δουλειά βρισκόταν την περασμένη Πέμπτη όταν τον μαχαίρωσαν δύο νέοι. Βρισκόταν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και ήταν κάτοχος δελτίου αιτήσαντος πολιτικού ασύλου. Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία. Οι αρμόδιες Αρχές δεν αποκλείουν να συμπληρωθεί το κατηγορητήριο με τις διατάξεις του νόμου που τιμωρεί φαινόμενα ρατσιστικής βίας, καθώς στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να μεταφερθεί, ενδεχομένως και απόψε, η σορός στο Πακιστάν. Τα έξοδα της μεταφοράς είναι 1.600 ευρώ, ενώ άλλα 400 ευρώ απαιτούνται για την κηδεία εκεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος έχει κάνει έκκληση στην ελληνική Πολιτεία να βοηθήσει οικονομικά.

ΤΑ ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
21-1-2013

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τους Ισλαμοφασιστες βιαστές παιδιών .....

Ανώνυμος είπε...

11:05 τον Δουρή εννοείς?