Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ


Διευρύνονται οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση των τριών επικίνδυνων κακοποιών με τις βαριοπούλες, οι οποίοι «γάζωσαν» με καλάσνικοφ αστυνομικούς που τους καταδίωκαν ύστερα από ένοπλη ληστεία τον Ιούλιο του 2010 στα Φάρσαλα, ενώ απείλησαν με χειροβομβίδα αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά την επιχείρηση της σύλληψής τους πριν από έναν μήνα στο κέντρο της Αθήνας.Οι τρεις ομογενείς κυκλοφορούν ελεύθεροι από τις 12 Δεκεμβρίου, καθώς ο γραμματέας του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου δεν ειδοποίησε έγκαιρα και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες τους κατηγορουμένους και τους συνηγόρους τους για να διατυπώσουν εγγράφως τις απόψεις τους. Ετσι, το βούλευμα ακυρώθηκε και οι επικίνδυνοι κακοποιοί αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζονται κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την έντονη αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, που δημοσιοποίησε το θέμα, ανακοίνωση εξέδωσε και η αντίστοιχη Ενωση της Θεσσαλονίκης, ενώ η αποφυλάκιση των τριών ομογενών έρχεται μετά την «κατά λάθος» αποφυλάκιση, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ενός από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στη Λεωφόρο Κηφισού, στου Ρέντη,.
«Από αμέλεια, παράλειψη, αβλεψία, για να μη χρησιμοποιήσουμε πιο βαριές εκφράσεις, ενός υπαλλήλου αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις επικίνδυνοι κακοποιοί, γνωστοί και ως κακοποιοί με τις βαριοπούλες και τα καλάσνικοφ και πλέον αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία. Δημοσιοποιούμε το θέμα για να προφυλάξουμε την κοινωνία και να κινητοποιήσουμε την πολιτεία και τους λειτουργούς της, που πρέπει πλέον να είναι πιο προσεκτικοί. Οπως εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας για περιπτώσεις απόδρασης κρατουμένων από αστυνομικά τμήματα, έτσι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρ. Φωτόπουλος.
Οι τρεις ομογενείς από τη Γεωργία είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος υπαλλήλων τραπεζών και ταχυδρομείων στη βόρεια Ελλάδα, καθώς έσπαζαν τις τζαμαρίες με βαριοπούλες και απειλούσαν πελάτες και προσωπικό με καλάσνικοφ. Τον Ιούλιο του 2010 μάλιστα, στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα, πυροβόλησαν 9 φορές εναντίον των αστυνομικών τραυματίζοντας σοβαρά έναν από αυτούς.
Συνελήφθησαν πριν από περίπου έναν μήνα στην Αθήνα και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
«Οι προκλήσεις αυτές με τις αποφυλακίσεις για διάφορους λόγους, επικίνδυνων κακοποιών, δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο, γιατί θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και τις ζωές των Ελλήνων αστυνομικών. Ετσι, όμως, κλονίζεται η ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας και της χώρας γενικότερα», μας είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δημ. Παδιώτης.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2013

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ξερω που δεν ξέρετε .
Σε μια εβδομάδα απο σήμερα τελειώσατε.......
Πάρτε και τα αλβανα μαζι σας ,άρχιστε απο τωρα .
Θα δούμε Venturi effect στά σύνορα

Ανώνυμος είπε...

«Είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται οικογένειες και μικρά παιδιά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με την επίθεση που έγινε στην πολυκατοικία όπου μένει ο αδερφός του.
http://www.zougla.gr/politiki/article/ine-aparadekto-na-stoxopounte-ikogenies

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΛΗΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΤΗΡΟΝΤΕΣ ΑΠΕΙΡΑΧΤΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΔΙΚΑΣΤΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ;
(Αυτές οι βομβιστικές επιθεσεις μπορεί και να ειναι κυβερνητικές παρακρατικές μέθοδες ώστε να "φορτωθεί" ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και να "αναγκαστεί" να υπογράψει "δήλωση μετάνοιας" πριν επισκευτεί μεθαυριο το αφεντικό.

Ανώνυμος είπε...

@10.44 Σιγα τα αίματα μεγάλε... α, το ξέρουμε, μας το έχουν πει κι άλλοι.

Μπαοκτζιζας