Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, στο γραφείο τους στο ΣΔΟΕ, βρέθηκαν οι τρεις συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών, τα ονόματα των οποίων απαλείφθηκαν από τη λίστα, που παρέδωσαν οι γαλλικές Αρχές το 2010.


Η εξαδέλφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της και ο σύζυγος της αδελφής της προσήλθαν στους εισαγγελείς συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους, Γιώργο Στεφανάκη, και κατέθεσαν υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους για τα πέντε αδικήματα, που ερευνώνται σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι τρεις κληθέντες έδωσαν απαντήσεις «για την έλλειψη οποιασδήποτε σχέσης με τη νόθευση της λίστας».

«Δεν μας αφορά καθόλου το ζήτημα. Βεβαίως και δικαιολογούνται τα χρήματα. Το 'όχι' (σσ. για την εμπλοκή τους στην υπόθεση) είναι 'όχι'».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, ο λογαριασμός στο όνομα του συζύγου της έτερης εξαδέρφης του υπουργού, Ανδρέα Ροσώνη, άνοιξε επτά ή οκτώ χρόνια πριν το 2005, είχε χρήματα και υπήρχαν κινήσεις και έκλεισε το 2005, οπότε και τα κεφάλαια επαναπατρίσθηκαν.

Η εξαδέρφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με «το πολιτικό παιχνίδι, που παίζεται γύρω από αυτή την υπόθεση» και ότι ενημερώθηκε για την απαλοιφή των ονομάτων τους από τη λίστα, από τον εξάδερφό της στις 28 Δεκεμβρίου. Τόνισε πως οι καταθέσεις ήταν απολύτως δικαιολογημένες από τα εισοδήματά τους.

Για συμπληρωματικές, εξάλλου, εξηγήσεις κάλεσαν οι εισαγγελείς τούς δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία της έρευνας για τη νόθευση της λίστας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι Καπελέρης και Διώτης δεν καλούνται να λογοδοτήσουν για νέο αδίκημα, πλην αυτών της υπεξαγωγής εγγράφου και παράβασης καθήκοντος σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου για τα οποία έχουν ηδη διατυπώσει εγγράφως τις θέσεις τους. 

Και οι δύο, πάντως, ζήτησαν προθεσμία για τις συμπληρωματικές καταθέσεις τους, ώστε να ενημερωθούν για το νέο υλικό που έχει συγκεντρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
9-1-2013

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει αμφιβολία για τον λόγο που χρειαστεικαν δυο χρονια για να γίνει έρευνα γύρω απο την λιστα? τόσο καιρο παίρνει να σβησεις τα ίχνη. Γιατί στα αλλα κράτη όλα γίνανε γρήγορα και διακριτικά? γιατί εδώ έχουμε τους καλλιτερους πολιτικοκλεφτες!