Σάββατο, Ιανουαρίου 26, 2013

«ΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ Η Β.ΚΟΡΕΑ


Η Β.Κορέα επανέλαβε το Σάββατο την πρόθεσή της να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή, τονίζοντας ότι πραγματοποιεί το αίτημα του λαού της.
«Η πυρηνική δοκιμή είναι αίτημα του λαού» γράφει η Rontong Sinmun, η επίσημη εφημερίδα του ΚΚ στο κύριο άρθρο της με τίτλο: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή».


Η κίνηση αυτή έρχεται μια ημέρα μετά την απειλή της Πιονγκγιάνγκ για «φυσικά αντίμετρα» εναντίον της Σεούλ αν δεχθεί τις νέες κυρώσεις κατά της Β.Κορέας που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο προέρχεται από την εχθρική πολιτική των δυνάμεων του κακού που καθοδηγούνται από τις ΗΠΑ και το τεράστιο πυρηνικό τους οπλοστάσιο» καταλήγει η εφημερίδα.

Η Κίνα κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν πράξεις που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την κατάσταση στην περιοχή.

Την Παρασκευή, η κινεζική εφημερίδα Global Times στο κύριο άρθρο της επισημαίνει πως το Πεκίνο δεν θα διστάσει να μειώσει την βοήθειά του προς την Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που η χώρα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η Κίνα βρίσκεται σε δίλημμα σχετικά με την κατάσταση στη κορεατική χερσόνησο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: