Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2013

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ


Σε επικίνδυνους δρόμους οδηγείται η κατάσταση στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, στο οποίο επί μήνες μαίνονται «μάχες χαρακωμάτων» μεταξύ της διοίκησης από τη μία και των γιατρών και εργαζομένων από την άλλη.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Α. Ζαχαρόπουλος καταγγέλλεται αυτήν τη φορά ότι χειροδίκησε σε βάρος της νομικής συμβούλου του νοσηλευτικού ιδρύματος Σ. Αποστολάκη, εξαιτίας μιας γνωμοδότησής της για τη μίσθωση κυλικείου.

Την ίδια ώρα, ο σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών προσέφευγε στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας τον διοικητή ότι «έκοψε» τις αμοιβές περίπου 20 γιατρών για τις εφημερίες του τελευταίου τριμήνου, λόγω της άρνησής τους να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα εφημεριών.
Ολα αυτά γίνονται την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις έρευνες με ισάριθμες εισαγγελικές εντολές, έπειτα από δημοσιεύματα για πάρτι υπερσυνταγογράφησης, αλλά και για τις εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, που αφορούν από τη δρομολόγηση «πειρατικού» ασθενοφόρου, μέχρι τη λειτουργία... ατελιέ ραπτικής στο υπόγειο του νοσοκομείου.
Δύο θάνατοι
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών. Τόσο η διοίκηση όσο και οι νοσοκομειακοί γιατροί επικαλούνται δύο θανάτους ασθενών που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα, αποδίδοντάς τους στις συγκεκριμένες δυσλειτουργίες και κατηγορώντας η κάθε πλευρά την άλλη ως υπεύθυνη.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο 63χρονος ασθενής παραπέμφθηκε στη Λάρισα, λόγω έλλειψης ωτορινολαριγγολόγου στο νοσοκομείο Βόλου, και πέθανε πριν από τη μεταφορά του.
Τον Νοέμβριο, ασθενής με καρδιολογικό πρόβλημα από την Αλόννησο πέθανε μέσα σε... ταξί που τον μετέφερε στον Βόλο λόγω μη διαθέσιμου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: