Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2013

ΥΓΕΙΑ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ


Αποφασιστικά υλοποιεί την εγκληματική πολιτική της για τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα Υγείας η κυβέρνηση ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε βάρος της φτωχολογιάς.
Στη Ρόδο, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, με το νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου εξαφανίζεται μεμιάς το 30% των λειτουργούντων κρεβατιών εντατικής θεραπείας.


Την ώρα που, όπως είναι γνωστό, 2.000 άρρωστοι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους λόγω της διαχρονικής έλλειψης 154 πολύτιμων κρεβατιών ΜΕΘ, με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού, όπως αυτές έχουν εκτιμηθεί από επιστήμονες. Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την ανακαίνιση της μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού Νοσοκομείου και την αγορά 5 ασθενοφόρων για το νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας της Φλώρινας, με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Στην ίδια λογική, εγκαινίασε πριν από ένα μήνα την ανακαίνιση της ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό, χωρίς ωστόσο να ανοίγει ούτε ένα επιπλέον κρεβάτι αφού δεν προσλήφθηκε νέο προσωπικό. Μάλιστα, το έργο προέκυψε από χορηγία ιδιωτών, αφού στόχος της κυβέρνησης είναι οι κρατικές δαπάνες για την Υεία να μην ξεπεράσουν το 6% επί του ΑΕΠ για το 2013.

Περικοπές εφημεριών – Απουσία τμημάτων προμηθειών

Συνέπεια αυτών των περικοπών είναι και το ψαλίδισμα των εφημεριών κατά 8% το Γενάρη σε σχέση με το Δεκέμβρη. Το σχετικό κονδύλι δεν θα ξεπεράσει τα 285 εκατομμύρια ευρώ φέτος, έναντι 400 και πλέον στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει νέα αφαίρεση κλινικών από το σύστημα εφημεριών, αφού δεν θα συμπληρώνονται οι αναγκαίες πιστώσεις για την πληρωμή των γιατρών. Ανοιχτό και το ενδεχόμενο του εξαναγκασμού των ειδικευόμενων γιατρών από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων να εφημερεύουν παρά το νόμο, ο οποίος ορίζει πλαφόν 8 εφημεριών το μήνα για καθέναν τους. Ανάλογες αποφάσεις στο παρελθόν έχουν οδηγήσει σε απλήρωτη εργασία και ανασφαλή εφημέρευση από εξοντωμένους γιατρούς, οι οποίοι κήρυσσαν κατά κύματα επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Την ίδια ώρα, υποψίες δημιουργεί η απουσία τμημάτων προμηθειών από τα νέα οργανογράμματα που καταρτίζονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τη χρονιά που πέρασε είχαν διατυπωθεί προτάσεις για την παράδοση του συστήματος προμηθειών σε ιδιώτες, με το επιχείρημα της εξοικονόμησης πόρων. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπου όλη η διακίνηση των υλικών θα ελέγχεται από εταιρείες, η ποιότητα των υλικών θα είναι ακόμη πιο αμφιλεγόμενη απ' ό,τι είναι τώρα, αφού θα πρυτανεύει η επιδίωξη κέρδους, ενώ ερώτημα προκύπτει τι θα γίνει και με τους εργαζόμενους στα τμήματα προμηθειών των νοσοκομείων.
http://www.902.gr
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να έχουν τζάμπα φάρμακα, τζάμπα νοσήλεια, τζάμπα ιατρικές εξετάσεις και τζάμπα επιδόματρα εκατομμύρια λάθρο, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ το σύστημα υγείας των Ελλήνων, και πλέον τα πληρώνουν ΟΛΑ από την τσέπη τους.
Γι αυτό όλοι πηγαίνουν στην Χρυσή Αυγή. ΔΕΣ ΕΔΩ.... Να κλείσει τα σύνορα, να φύγουν οι αλλοδαποί, να ξανα-ορθοποδήσουν οι Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι εντελώς μαλάκας φίλε... όταν ανέχεσαι να υπάρχουν ΄παιδιά στην Ινδία, στο Πακιστάν και αλλού που είναι σκλάβοι να ξέρεις ότι τα αφεντικά σε έχουν στη λίστα.
Όταν είσαι μαλάκας ρατσιστής να ξέρεις ότι τα αφεντικά σε έχουν έτοιμο...
Όταν τα αφεντικά σου φέρνουν μνημόνια, μειώσεις, σου πίνουν το αίμα και συ κυνηγάς τους ανήμπορους τότε δεν είσαι απλώς μαλάκας, είσαι επικίνδυνος μαλάκας για όλους τους άλλους γιατί παίζει το παιχνίδι των αφεντικών... ζώο

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσείς πρέπει να φύγετε πρώτοι.. δεν μιλάτε καν Ελληνικά ζώα

http://prezatv.blogspot.gr/2013/01/video_7.html

Ανώνυμος είπε...

Να κλείσει XA τα σύνορα, να φύγουν οι αλλοδαποί, να ξανα-ορθοποδήσουν οι Ελληνες.