Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΤ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Παρασκευή 18/01 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση, που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.


Το επιχειρηματικό πλάνο, που συντάσσεται από τη διοίκηση του πιστωτικού ιδρύματος από κοινού με τη συγκυβέρνηση και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπει μαζικές απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων ταυτόχρονα με τη λεηλασία δεκάδων χιλιάδων μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Θέμα ημερών είναι η απόφαση για την κατάτμηση του ΤΤ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Στην πρώτη θα ενταχθούν οι κερδοφόρες δραστηριότητες και στη δεύτερη οι 3.200 εργαζόμενοι μαζί με τα «βαρίδια», όπως τα προβληματικά δάνεια και οι υπάρχουσες μετοχές. Αυτόματα λύονται όλες οι ισχύουσες σήμερα συμβάσεις εργασίας. Στη νέα «καλή» τράπεζα αναμένεται να περάσουν πολύ λιγότεροι εργαζόμενοι. Άμεση απομάκρυνση προβλέπεται για τουλάχιστον 500 με κλιμάκωση μέχρι 1.000 εργαζόμενους, δηλαδή πάνω από το 30%.

Με τις κυοφορούμενες εξελίξεις δρομολογείται και η ραγδαία απαξίωση των μετοχών, που θα περάσουν στην υπό εκκαθάριση «κακή τράπεζα», διαδικασία μέσα από την οποία σκοπεύουν να λεηλατήσουν τους δεκάδες χιλιάδες μικρομετόχους, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τοποθετηθεί σε μετοχές του ΤΤ.
902.GR

ΠΡΕΖΑ TV
16-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: