Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2013

ΈΡΕΥΝΑ: ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ


Σε έναν τρόπο ζωής «χαμηλού κόστους» έχουν στραφεί οι Ιταλοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση που πλήττει τις νότιες χώρες της Ευρωζώνης, σύμωνα με έρευνα του ινστιτούτου Eurispes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διαπιστώνεται «γενικευμένη συρρίκνωση της κατανάλωσης, κάτι που αποδεικνύει ότι οι οικογένειες βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση». Το προηγούμενο 12μηνο, το 89,9% των Ιταλών μείωσε τα έξοδα για δώρα, το 88,5% προτίμησε να κάνει τις αγορές του στη διάρκεια των εκπτώσεων και το 86,7% περιόρισε τις εξόδους σε καφέ-μπαρ κι εστιατόρια.

Σε ποσοστό 73,4% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι από το τέλος του 2011 μέχρι σήμερα η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί, ενώ το 40,6% αναφέρει ότι περιέκοψε ακόμη και τα έξοδα για ιατρικές εξετάσεις.
Το 26,8% του δείγματος έκανε και «μικρές, δευτερεύουσες δουλειές» την χρονιά που πέρασε -  καθάρισμα κήπων, φύλαξη παιδιών και επιδιορθώσεις ενδυμάτων - προκειμένου να ενισχύσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Το 60,6% των ερωτηθέντων ομολογεί ότι αναγκάσθηκε να προσφύγει στις τραπεζικές του καταθέσεις για να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα ενώ το 62,8% δηλώνει ότι «μόνο με τον μισθό ή τις πάγιες αποδοχές του δυσκολεύεται ιδιαίτερα να βγάλει τον μήνα» και ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες που «δεν αρχίζουν την τέταρτη, αλλά και την τρίτη εβδομάδα κάθε μηνός».
Πηγή: ΑΜΠΕ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: