Παρασκευή, Ιανουαρίου 25, 2013

GLOBAL GAME JAM - HGDA ATHENS


Μετά τη μεγάλη επιτυχία του Hellenic Game Jam 2012 (www.hellenicgamejam.com)  έφτασε η στιγμή για τους Έλληνες game developers να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ένα παγκόσμιο event δημιουργίας παιχνιδιών με κοινό θέμα για όλες τις  χώρες.   
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (Hellenic Game Developers Association – HGDA) σε συνεργασία με το Athens Plaython συνδιοργανώνουν στις 25-26-27 Ιανουαρίου 2013 στο CoLab Workspace (Πετράκη 28,  Αθήνα) τριήμερο game jam στα πλαίσια του Global Game Jam (www.globalgamejam.org). 
  To Global Game Jam αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο event δημιουργίας  παιχνιδιών με κοινό θέμα. Κατά τη διάρκεια του event οι διαγωνιζόμενοι θα  χωριστούν σε ομάδες και θα κληθούν να δημιουργήσουν το πολύ σε 48 ώρες ένα  παιχνίδι βασισμένο σε ένα κοινό θέμα. 
Οι ομάδες θα φιλοξενηθούν στα γραφεία του CoLab Workspace. 


Το Global Game Jam [HGDA Athens] θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου  2013 και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2013. 
Μόλις ολοκληρωθεί το δημιουργικό σκέλος, θα ακολουθήσει η παρουσίαση των  παιχνιδιών που δημιούργησαν οι ομάδες και η βράβευση των νικητών. 
Η διοργάνωση και η τελετή παρουσίασης και βράβευσης θα καλυφθεί μέσω live  streaming και θα μεταδοθεί μέσω του κεντρικού site της διοργάνωσης (http://globalgamejam.org)  αλλά και μέσω των site  των διοργανωτών. 
Μέρος στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει όποιος το επιθυμεί, αρκεί να έχει  συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή και να συμμετάσχουν σε κάποια από τις ομάδες που θα δημιουργηθούν μετά  την ανακοίνωση του θέματος.  
Τα Game Jam θωρούνται διεθνώς ως ιδανική εκδήλωση για την ανάδειξη νέων  ταλέντων αλλά και επιδεικνύουν στην αγορά την ποιότητα και τις δυνατότητες της  υπάρχουσας βιομηχανίας. 
Δημιουργούν επίσης δεσμούς ανάμεσα στην επιχειρηματική και εκπαιδευτική κοινότητα και είναι ιδανικά για recruitment αλλά και διατήρηση του υπάρχοντος  ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή. 
Το Global Game Jam ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη του  game development και προσφέρει τη δυνατότητα στους developers να παρουσιάσουν το  παιχνίδι που θα δημιουργήσουν σε παγκόσμιο κοινό. 
ΠΡΕΖΑ TV
25-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: