Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2013

Η GOLDMAN SACHS ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Όσο περνούν οι μήνες όλο και περισσότερο διαφαίνεται ξεκάθαρα το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής των μνημονίων, καθώς επίσης και οι επιταγές των διεθνών δανειστών που βύθισαν στην ύφεση την ελληνική οικονομία.


Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο St. Gallen της Ελβετίας, Florian Wettstein σε συνέντευξή του στην «Badische Zeitung», υποστηρίζει ότι η Goldman Sachs είναι συνυπεύθυνη για την κρίση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το τμήμα Οικονομικής Ηθικής του πανεπιστημίου του St. Gallen επικεντρώνει εξ αντικειμένου την κριτική του σε στάσεις στην οικονομία, τις οποίες αξιολογεί ως ηθικά αμφισβητήσιμες. Στα πλαίσια αυτά, συνέταξε έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Goldman Sachs συνέβαλε αποφασιστικά στην κρίση που μαστίζει στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρει ο Wettstein η συγκάλυψη του ύψους του ελληνικού χρέους από την κυβέρνηση της χώρας με τη συνδρομή του μεγάλου τραπεζικού ομίλου αποτελούν τον πυρήνα της κριτικής του. Μάλιστα για το λόγο αυτό ο καθηγητής τη συμπερίλαβε στον κατάλογο των επτά επιχειρήσεων που προτείνονται από την «Greenpeace» της Ελβετίας και τον Μ.Κ.Ο. «Erklärung von Bern» για την απονομή του Βραβείου «Public Eye». Τι είναι αυτό; Ένα βραβείο το οποίο μόνο τιμητικό δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς απονέμεται σε όσους προσέβαλλαν πιο βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Δείτε τη σχετική εκπομπή για τη Goldman Sachs από το «Κουτί της Πανδώρας»

http://www.koutipandoras.gr/?p=31042
ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: