Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ MARFIN…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ;


Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin, ο οποίος είχε στοιχήσει τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, για το οποίο υπήρχε συζήτηση σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στη Βουλή.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή,  ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τις καταθέσεις βασικών αυτοπτών μαρτύρων στην υπόθεση, από τις οποίες προκύπτει η γενική περιγραφή των υπόπτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα με απόλυτη σιγουριά ή κατά προσέγγιση.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
30-1-2013

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου"

Δεν συμπεριλαμβάνει τους πολιτικούς που έφεραν το μνημόνιο, με αποτέλεσμα να γίνουν όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Όσο είδατε του δολοφόνους χρυσαυγήτες στην φυλακή άλλο τόσο θα δείτε και τους δολοφόνους αναρχικούς.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είδατε τη κωλοτρπίδα σας να γίνετε τούνελ μην ανησυχείτε,το γαμήσι της κυβέρνησης που επιλέξατε είναι..Άντε και σε ανώτερα:βγάλτε κυβέρνηση την χρυσή πορδή να σας αποτελειωσει να ησυχάσουμε..

Ανώνυμος είπε...

Για να μην μας το παίζουν λευκά περιστέρια οι αναρχοκομμουνιστές!

Ανώνυμος είπε...

Ο αλλοδαπός ήταν γνωστός στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε πορείες και διέμενε στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς να έχει συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα. Ο 32χρονος Έλληνας, δεν φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες ωστόσο τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο. Αρχικά, από το πλούσιο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτογράφοι αλλά και τις 70 μαρτυρικές καταθέσεις, ο 28χρονος Καζακστανός είχε προσαχθεί για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Οι πληροφορίες λένε πως το ίδιο άτομο έχει εμπλοκή και στην υπόθεση της Marfin, ενώ παράλληλα η Αστυνομία αναζητά μια νεαρή γυναίκα και έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας που φέρονται να είχαν συντονιστικό ρόλο στην καταδρομική επιχείρηση στο υποκατάστημα της Σταδίου.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βρισκόμουνα στην πλατεία Συντάγματος και μετά την φωτιά που είδαμε,τους καπνούς,δεν ξέραμε ακριβώς τι γινότανε,είδα έναν άντρα καστανόξανθο,προς το ξανθό,γύρω στο 1.70 άντε 1.75 που κρατούσε ένα μπετόνι και έριξε ένα υγρό σε μια φωτιά που ήταν αναμμένη κοντά μας και κοίταγε τριγύρω σαν μπάτσος.Μπάτσοι δεν υπήρχαν εκεί κοντά ,φοβόταν τους διαδηλωτές....Αυτός δεν ήταν αναρχικός.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΩΚΝ - ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

SKANDALO είπε...

Έδωσε εντολή ο Σα(χλα)μαράς να αποπροσανατολιστεί εκ νέου η κοινή γνώμη από τα νέα φοροεισπραχτικά μέτρα.

Φυσικά οι νεοναζί ανθέλληνες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής συνεργάζονται με το κατεστημένο, υιοθετώντας ορολογία και πρακτικές, εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

KΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Η ΛΟΥΓΚΡΑ Ο ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΤΙΣ ΕΣΦΑΖΕ
ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ