Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ 1.800 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΑΣΟΥΣ


Μέσα στο πυκνό δάσος της ορεινής Χαλκιδικής βρίσκεται και η έκταση όπου θα γίνει η νέα εξόρυξη στην περιοχή Σκουριές. Το ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε συνολική έκταση 3.200 στρ. στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», από την οποία θα υλοτομηθούν τα 1.800 στρ. δάσους.«Με μια παραχώρηση με συμβολικό τίμημα 1 ευρώ», υποστηρίζουν κάτοικοι και φορείς που αντιδρούν. Τα βάζουν μάλιστα και με το δήμαρχο Αριστοτέλη, πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πάχτα, ο οποίος είχε καρατομηθεί επί κυβέρνησης Σημίτη, όταν του καταλογίστηκε ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη του ξενοδοχείου «Πόρτο Καρράς».


Τον καταγγέλλουν για προσωπικά ανταλλάγματα, ενώ ο ίδιος δηλώνει υπέρ της επένδυσης γιατί θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και αρνείται τις καταγγελίες. Οι αντιδράσεις οδήγησαν σε μάχες μεταξύ κατοίκων που είναι υπέρ και κατά της επένδυσης με ΜΑΤ, δακρυγόνα και συλλήψεις, που είχαν αποτέλεσμα μέχρι και φωτιές στο δάσος από τα δακρυγόνα.

Ηδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ προσφυγή για τον τρόπο παραχώρησης της έκτασης, ενώ αναμένεται απόφαση του ΣτΕ από το καλοκαίρι για την περιβαλλοντική μελέτη, πάντα έπειτα από προσφυγές των αντιδρώντων.

«Η έκταση δεν παραχωρήθηκε για 1 ευρώ. Η εταιρεία κατέβαλε 2,2 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση», είχε δηλώσει στην «Ε» τον Ιανουάριο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», Κώστας Γεωργαντζής. Επισημαίνει ότι δεν αντιδρά η πλειονότητα των κατοίκων, αλλά μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ενισχύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εργασίες

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Μάρτιο του 2012. Τα 3/4 της εξόρυξης θα γίνουν με τούνελ και το 1/4 επιφανειακά, καθώς το κοίτασμα φτάνει τα 800 μ. βάθος. Στις 600 υπάρχουσες θέσεις εργασίας αναμένεται να προστεθούν ακόμη 1.600 νέες, ενώ θα αναπτυχθούν 3.500 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Πριν από ενάμιση μήνα 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, υποστηρίζοντας «ότι η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." παραβιάζει απροκάλυπτα και κατ' εξακολούθηση την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ευνοϊκότατη μεταχείριση τόσο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και από τις διωκτικές αρχές».
enet.gr

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2013

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα στρεμματα δεν ειναι 3.200 οπως λετε στο αρθρο. κανετε λαθος!!!
τα στρεμματα ειναι 317.000.
ετσι για την αποκατασταση της αληθειας η της παραπληροφορησης.
εκεινα που θα κοπουν για αρχη ειναι 1800 στην θεση σκουριες και αλλα 1600 στην θεση ρεμα καρατζα...!!!
αυτα μονο για αρχη...!!!

Ανώνυμος είπε...

Aκόμα χειρότερα....Εύχομαι αντίσταση και καλή δύναμη στους κατοίκους! Οι Σκουριές να γίνουν μια νέα Κερατέα!!
σ.σ Ακόμα σφαίρες βρίσκουμε στις ταράτσες στην Κερατέα από τους χεστόμπατσους....μη μασάτε

Ανώνυμος είπε...

θα κοπούν τα κεφάλια τους

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω* απόσπασμα – αυτό μέσα σε « » - είναι ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του ναζιστικού μορφώματος, όπως μπορεί κανείς να το βρει στον επίσημο(σκουπιδότοπο) ιστότοπο τους, (έναν ιστότοπο που ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ δεν δίνει το δικαίωμα σχολιασμού στις διάφορες αναρτήσεις….σε αντίθεση βέβαια με τους ιστότοπους όπου όλοι, ακόμα και οι ναζι, απολαμβάνουν το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους.)

Παρατηρείστε την «αθώα» αναφορά των υποστηρικτών της καταστροφής του Ελληνικού περιβάλλοντος, για ορυχεία…(το έβαλα με κεφαλαία)

Σε συνδυασμό με την ανάρτηση του PREZA για την καταστροφή των δασών στο όνομα της εξαγωγής χρυσού, τα συμπεράσματα ΔΙΚΑ ΣΑΣ αγαπητοί φίλοι και φίλες για το ποιών τα συμφέροντα πραγματικα εξυπηρετεί ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ Χ.Α.

Φυσικά, εύκολα παρατηρεί κανείς ότι όσα γράφουν πριν και μετά το επίμαχο σημείο μπορούν να χρησιμοποιηθούν προπαγανδίστικα έτσι ώστε να «δικαιολογούν» αυτό που λένε…όμως η αλήθεια είναι πως μόνο κάποιος καθυστερημένος ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ θα βγει να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.




*απόσπασμα από ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ της Χ.Α.

«ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Αναδιάταξη της εθνικής μας οικονομίας και επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής σημαίνει δυνατότητα παραγωγικής εργασίας στον ελληνικό λαό. Η Χρυσή Αυγή δεν υπόσχεται άφθονο χρήμα και χαμηλότοκα δάνεια, ούτε επιστροφή στις θλιβερές ημέρες του 2004, που εθνικό όραμα ήταν τα ακριβά τζιπ και το πλαστικό χρήμα. Η Χρυσή Αυγή θέτει ως εθνικό στόχο την επιστροφή των Ελλήνων στην παραγωγική εργασία. Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω της εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου, με γεωτρήσεις υδρογονανθράκων, ΝΕΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ και σιδηρομεταλλεύματα. Τα έσοδα από αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα, σε νέες γεωργικές, κτηνοτροφικές και αλιευτικές μονάδες και αμέσως μετά στην προσπάθεια αναδημιουργίας μίας εθνικής βιομηχανίας.»