Τετάρτη, Φεβρουαρίου 20, 2013

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 43 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Με διαδικασίες εξπρές η Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να εξετάσει την Πέμπτη περίπου 43 στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Θα τους τεθεί ένα και μοναδικό ερώτημα: αν ήταν το πρόσωπο στο οποίο δόθηκε προς φύλαξη το επίμαχο cd από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται σε ποιόν το έδωσε.


Oι δύο πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, που συμμετείχαν στην εξέταση του usb με τη λίστα Λαγκάρντ, εξήγησαν, καταθέτοντας στην προανακριτική, ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αναζήτηση με λέξεις - κλειδιά. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε για την αναζήτηση τις λέξεις - κλειδιά: «George Papandreou», «Papakonstantinou» και «Κοzani».

Στην πραγματογνωμοσύνη της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛΑΣ, που έχει κατατεθεί στην προανακριτική, υπάρχουν στοιχεία για τραπεζικές πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές του λογαριασμού των 550 εκατ. δολ, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι ανήκει σε Hedge Fund, με δικαιούχο τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ενώ διαχειρίστρια φέρεται να είναι η  Μαρία Παντελή.

Διαξιφισμοί Βαρβιτσιώτη –Γεωργιάδη με Καπερνάρο 

Σφοδρή κόντρα σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Άδωνι Γεωργιάδη με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Καπερνάρος ζήτησε να εξαιρεθούν οι δύο βουλευτές από την προανακριτική επιτροπή, καθώς - όπως υποστήριξε - στη λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνονται συγγενικά τους πρόσωπα. 

Για τον κ. Γεωργιάδη, ανέφερε ότι υπάρχει λογαριασμός της συζύγου του Ευγενίας Μανωλίδου. Την πληροφορία διέψευσε κατηγορηματικά ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι η σύζυγός του δεν υπήρξε ούτε διαχειρίστρια, ούτε συνδικαιούχος του λογαριασμού. 

Για τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο Β. Καπερνάρος είπε ότι βρέθηκε λογαριασμός θείου του. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατηγόρησε τον κ. Καπερνάρο για προσπάθεια προσωπικής στοχοποίησής του, ώστε να προκαλέσει εντυπώσεις και αποπροσανατολισμό.

«Αντί να ασχολείται με εκείνους που διεγράφησαν από τη λίστα, ασχολείται με συγγενείς μου που βρίσκονται σε αυτήν, ακόμα και με αυτούς που έχουν από καιρό αποβιώσει. Ξεχνά ότι η Βουλή διερευνά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μόνο σε σχέση με την αλλοίωση και απόκρυψη της λίστας», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και κατέληξε: «Θα συνεχίσω, παρά τις αντίξοες συνθήκες και συνεχείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το έργο μου ως μέλος της Επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας και τη λογοδοσία των υπευθύνων στον φυσικό τους δικαστή. Προσωπικά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε να φοβηθώ. Το ερώτημα είναι ποιοι και για λογαριασμό ποιών επιθυμούν να μετατοπίσουν την έρευνα και την δημόσια συζήτηση από τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σε μια αόριστη συνομωσιολογία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
20-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: