Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΆΡΑΒΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ


Διπλωματικοί αξιωματούχοι των δυτικών κυβερνήσεων και κυβερνήσεων των αραβικών χωρών πρόκειται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα με στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης ώστε να συζητηθεί η ενίσχυση της στήριξης στους σύρους αντικαθεστωτικούς. 


Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να ανακοινώσει επίσης ενίσχυση της βοήθειας στους αντικαθεστωτικούς με φάρμακα και τρόφιμα, χωρίς πάντως να απομακρυνθεί από την στάση της Ουάσινγκτον που δεν θέλει να παράσχει στήριξη στο στρατιωτικό πεδίο.

Ο Τζον Κέρι θα πάρει μέρος στη συνάντηση Φίλων της Συρίας στη Ρώμη την Πέμπτη, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης (η οποία τελικά θα προσέλθει, αντίθετα με τα όσα είχε προαναγγείλει προ ημερών). 

Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσινγκτον που επικαλείται το Reuters, οι ΗΠΑ αναμένεται να κινηθούν στην παράδοση τροφίμων και φαρμακευτικών ειδών στους αντικαθεστωτικούς. 

Επίσης, ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ίδιο πρακτορείο υποστηρίζουν ότι τη Δευτέρα αξιωματούχοι από δυτικές και αραβικές χώρες θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη με εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης για τον ίδιο λόγο.

«Η συνάντηση στοχεύει στην απευθείας συνεργασία με τις δομές της αντιπολίτευσης ώστε να αυξήσουμε το επίπεδο υποστήριξης» είπε η πηγή. Σύμφωνα με την πηγή, θα παρίστανται πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: