Πέμπτη, Φεβρουαρίου 14, 2013

ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ…ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ!!!


Η επόμενη κυπριακή κυβέρνηση θα διαχειρισθεί το ζήτημα της αξιολόγησης της Κύπρου για το θέμα του ξεπλύματος χρήματος, καθώς η κυβέρνηση Χριστόφια δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχεται τις εισηγήσεις του Eurogroup για διορισμό ιδιωτικού οίκου.


Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κ. Βάσος Σιαρλή τόνισε χθες Τετάρτη ότι η Κύπρος δεν πρόκειται να αποδεχθεί ρυθμίσεις που αντιβαίνουν τη συνταγματική νομιμότητα. Επαναλαμβάνοντας τις ενστάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους ευρωπαίους εταίρους, ο υπουργός τόνισε ότι τυχόν αποδοχή των διαδικασιών που προτάθηκαν από τον πρόεδρο του Eurogroup, θα αντίκειται του κυπριακού συντάγματος και διεθνών συμβάσεων και πρακτικών.

«Τα επιχειρήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δόθηκαν γραπτώς με την κατάθεση από μένα στη διάρκεια της Συνόδου δύο εγγράφων προς τα μέλη του Eurogroup, ένα εκ των οποίων είναι ενδελεχής γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Πέτρου Κληρίδη, που ανατρέπει με νομικά επιχειρήματα την αξίωση του Eurogroup», σημείωσε ο κ. Σιαρλή.

Ο ίδιος απεκάλυψε πως εξήγησε προφορικά και γραπτά στους ομολόγους του τους λόγους γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορούσε να αποδεχτεί ένα τέτοιο έλεγχο μόνο από θεσμικό διεθνή οίκο και όχι ιδιωτικό.

«Δεν μπορεί καμία απόφαση οποιουδήποτε ευρωπαϊκού οργάνου να ανατρέψει πρόνοιες του συντάγματος ενός κράτους μέλους», παρατήρησε ο κ. Σιαρλή και εξήγησε ότι τυχόν παρέμβαση ενός ιδιωτικού οίκου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, στις θεσμικές πρακτικές ενός κράτους αποτελεί σοβαρή παραβίαση.

Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
14-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: