Πέμπτη, Φεβρουαρίου 28, 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ» ΖΗΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η Χρυσή Αυγή διοργανώνει μαθήματα «πνευματικής αφύπνισης» σε παιδιά από 6 έως 10 ετών. Ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Εισαγγελίας εφόσον διαπιστωθεί ότι με τα μαθήματα αυτά προάγεται η μισαλλοδοξία, το φυλετικό μίσος ή προσβάλλεται η φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.


Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Σχολικής Παιδαγωγικής στο ΑΠΘ Ελένη Χοντουλίδου τονίζει: «Προσπαθούν να κάνουν διαφορετική δουλειά από αυτήν που γίνεται στα σχολεία. Πρέπει να επιληφθεί ο υπουργός και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ποιοι είναι οι "παιδαγωγοί" στους οποίους αναφέρεται η Χρυσή Αυγή;»

Όπως εξηγεί, αυτή η παράλληλη διαπαιδαγώγηση απομονώνει τα παιδιά από τους συνομηλίκους τους. «Αυτές οι ομάδες δεν είναι ούτε πρόσκοποι ούτε Κατηχητικό της Εκκλησίας. Δεν είναι τίποτα 
το θεσμοθετημένο» σημειώνει.

Παράλληλα, ο καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός εξηγεί ότι η οικογένεια δεν μπορεί να εμπλέκει τα παιδιά σε διαδικασίες που παραγνωρίζουν το σύνολο και τις αρχές της κοινωνίας.

«Τα παιδιά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται σαν υποζύγια αμφισβήτησης των θεσμών. Πρακτικές σαν και αυτή θυμίζουν διαδικασίες που έχουν ακολουθήσει όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και κυρίως τα φασιστικά. Προσπαθούν να φτιάξουν ανθρώπους κατ' εικόνα των μεγάλων. Τα παιδιά όμως έτσι δεν συμμετέχουν στη μαθησιακή διαδικασία για να εξελιχθούν σε ενεργούς πολίτες».

Επιπλέον, ο δικηγόρος Αγης Τάτσης, ο οποίος έχει ασχοληθεί με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου, τονίζει ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να επιβλέπει χώρους όπου υπάρχουν παιδιά. «Αν στις συγκεκριμένες μαζώξεις διαπιστωθεί ότι προάγεται η μισαλλοδοξία ή το φυλετικό μίσος και προσβάλλεται η φυσιολογική ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, αυτό μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή λόγο για παρέμβαση της Εισαγγελίας και των αρμόδιων υπηρεσιών πρόνοιας του κράτους», επισημαίνει. 

Την υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει το περιεχόμενο των προγραμμάτων της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου, μιλώντας στην εφημερίδα.

«Προφανώς οι γονείς είναι υπεύθυνοι για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών τους. Αν όμως ακούγαμε ότι οι γονείς εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στα όπλα ή τα ωθούν στη βία, τότε όλοι θα λέγαμε ότι θα πρέπει να προστατευτεί η προσωπικότητα του παιδιού. Και επειδή πολλές από τις πράξεις και τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής αγγίζουν τα όρια του κοινού ποινικού δικαίου, τίθεται ένα ζήτημα γι' αυτόν τον "κύκλο πνευματικής αφύπνισης"» υπογραμμίζει.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
28-2-2013

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα των σχολείων;


Όταν στην κόρη μου που είναι 4 ετών, είναι προνήπιο και της μαθαίνουν με όλες τις "ηθικές κμαι νόμιμες" διαδικασίες, αφού είναι μέσα στο νηπιαγωγείο, και της δίνουν να ζωγραφίσει!! το πολυτεχνείο, και της μαθαίνουν το "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" και ότι επί λέξη "Ο Παπαδόπουλος ήταν κακός άνθρωπος";;;; Αυτό δεν είναι προπαγάνδα;;;;; ΟΡΙΣΜΟΣ της προπαγάνδας. Και το κάνουν σε όλα τα παιδιά. όχι μόνο στα παιδιά των Κουκουέδων. Γιατί λοιπόν σας πείραξε τα μαθήματα Ελληνικοτητας της Χρυσής Αυγής. Στο φινάλε φινάλε στα παιδιά τους το κάνουν. Δεν σας είπε κανείς να στείλετε τα δικά σας. Το παιδί μου όμως το υποχρεώνουν να ακούει τις μπούρδες του κάθε κουμουνιστή εκπαιδευτικού, από τα 4 του χρόνια!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ!!!

Η κατήχηση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιλαμβάνει ταχεία εκμάθηση κατασκευής μολότοφ,τρομοκρατικών οργανώσεων,ένοπλων ληστειών,κατάληψη δημοσίων κτηρίων και λαθρεμπόριο μεταναστών.

Η δε κατήχηση του ΠΑΣΟΚ θα περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση κλεψιάς,ληστείας,απατεωνιάς,προδοσίας,ξεπουλήματος,κυκλωμάτων χορήγησης ιθαγένειας και μεθόδους ριφιφί αλα χρηματιστήριο.

Η ΔΗΜΑΡ θα κατηχεί στα Τουρκικά, θα μαθαίνει την Ελληνική ιστορία της Ρεπούση και θα διδάσκει την αριστερή ιδεολογία της λιτότητας και της κοροϊδίας

Ανώνυμος είπε...

ειναι απολυτο δικαιωμα μου να επιλεγω για τα παιδια μου να διδασκονται την αληθινη ελληνικη ιστορια και οχι την παραποιημενη της ρεπουση και του υπουργειου παραπαιδειας Δυστυχως θα επιστρεψουμε στα κρυφα σχολεια μια και ειμαστε κατω απο τον ζυγο της νεας ταξης πραγματων.Μας θελουν πειθηνια οργανα και για αυτο εξαπολυουν απο τα ελεγχομενα ΜΜΕ τετοια λυσαλεα προπαγαντα κατα των ελευθερως σκεπτομενων ανθρωπων

Ανώνυμος είπε...

Σημερα η ΝΕΤ που την χρηματοδοτουμε ολοι μας καθυβριζε επι δεκα λεπτα την χρυση αυγη χωρις απολυτως κανεναν αντιλογο ετσι ενοουν οι δηθεν δημοκρατες την δημοκρατια ΥΓ.το ιδιο κανουν και ο ΣΚΑΙ,ΑΛΦΑ ,ΑΝΤΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΡΕ ΖΩΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ?
ΤΟ"ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ?ΔΛΔ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΒΛΗΜΑ?"Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ?"Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ CIA ΗΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΤΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΓΚΟΛΦ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ).ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΖΩΟ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ?ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ?(ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑΣ)

3:04 μ.μ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ.ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΝΑΝ ΦΥΛΑΚΗ.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ.ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ)?.

3:15 μ.μ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΝΔ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΤ?ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ?ΡΕ ΒΛΑΚΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΛΑΜΕΝΟ ΜΟ@@ΝΙ ΜΕΤΑ"ΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ"

ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΒΩ ΦΙΛΩ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΜΕΓΚΑ ΜΕΡΙΑ.... ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΗΛΗΤΙΡΙΑΣΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΞΕΡΙΖΩΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΤΗΝ ΜΑΣΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.......ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ......ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.....ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΞΥΠΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ......ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ


ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Για δολόφονους τραμπούκους που στη κατοχή έκαναν πίπες σαν ορτινάτσες των κατακτητών και με συνείδηση εθνική ή μη πρώτη φορα ακούω...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ειτε σας αρεσει ειτε οχι η χρυση αυγη ερχεται εσεις φευγετε η ΕΛΛΑΔΑ θα ξαναγυριση στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ πατε να ζησετε με τους φιλους σας λαθρομεταναστες στις χωρες των ονειρων σας το πακισταν την αιγυπτο την ουγκαντα και στο τσιμπουτι εκει θα μπορειτε και να τα σπατε ελευθερα εδω αυτα που ξερατε τελειωσανε.

Ανώνυμος είπε...

Mάλλον ο Μιχαλολιάκος πρέπει να πάει στο Πακιστάν γιατί δεν το κόβω για Έλληνα...Πάντα την ίδια μαλακία κάνουν οι ναζιστές,παλιά ο Εβραικής καταγωγής Χίτλερ εξόντωσε τους Εβραίους παιζοντάς το Άριος (πρότυπο άριου:ξανθός,λευκός κτλ. καμία σχέση με τον με τον εαυτό του).Τώρα το παίζει Ελληνάρας ο Μιχαλολιάκος και θα εξοντώσει τους μετανάστες...χαχαχαχα!!Πίσω στη πατρίδα σου ρε μαυριδερή καρικατούρα!!!!