Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2013

ΣΥΡΙΖΑ: ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


Επίθεση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης για την κατάργηση -όπως καταγγέλλουν- της «απλής αναλογικής» από τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει την Αστυνομία, εξαπέλυσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή τους με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).


Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση στο ζήτημα της περικοπής του εφάπαξ βοηθήματος των αστυνομικών που χορηγεί το Ταμείο Προνοίας του ΤΕΑΠΑΣΑ,  παρά το γεγονός, όπως επισημάνθηκε, ότι το ταμείο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.
Στη συνάντηση τέθηκε επίσης το ζήτημα της κατάργησης της «απλής αναλογικής» από τον συνδικαλιστικό νόμο που διέπει την Αστυνομία, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Σύμφωνα με τους βουλευτές που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση της απλής αναλογικής στον συνδικαλιστικό νόμο της Αστυνομίας γίνεται στα πλαίσια περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών με απώτερο σκοπό την τρομοκράτηση των αστυνομικών.
Όπως είπαν, η ωμή παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης αποσκοπεί στην ουσία στην φίμωση της πολυφωνίας και της αντίδρασης των αστυνομικών σωματείων, με στόχο να απομονώσει την ΕΛ.ΑΣ. από την κοινωνία και να την υποβαθμίσει στα μάτια της, προκειμένου να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά και μόνο ως κατασταλτικό μέσο των κοινωνικών αγώνων. 
Στην αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Τσουκαλάς, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Διακάκη, Στάθης Παναγούλης και ο συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος Μαυρόπουλος.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: